Neymars första mål i Barçatröjan

Publicerad 2013-08-07

Dribblern slog till på måltjuvsmanér

Neymar, till höger, har gjort sitt första mål för Barça.

Det dröjde tre matcher – sedan gjorde Neymar, 21, sitt första mål för Barcelona.

Tolv minuter in i en vänskapsmatch mot Thailands landslag sträckte brassen fram en tå och styrde in bollen.

Barcelona vann dragkampen om Brasiliens störste talang på många år – Neymar.

Den 21-årige dribblern kostade lite mer än en halv miljard och förra veckan gjorde han sina första minuter i Barça-tröjan.

En 8-0-seger mot Santos, hans tidigare klubb, senare skulle brassen hitta nätet för första gången den här säsongen.

Måltjuvsmål

Tolv minuter in i matchen slog Neymar, som gjort sig känd för sina otroliga solomål, till – på måltjuvsmanér.

Cesc Fábregas tog emot bollen ute till vänster i det thailändska straffområdet och slog in ett hårt inlägg mot mål. Där dök brassen upp med långtån och styrde in sitt första mål för klubben.

En dubblett från Lionel Messi, ett hattrick från Pedro och ett ensamt mål från Alexis Sanchez senare fastställde slutresultatet 7-1 mot det thailändska landslaget.

Se höjdpunkter från matchen här (Extern länk)!