Debut för duon Messi och Neymar

Publicerad 2013-08-02

”Tata” Martinos första match – då krossades Santos

Det är den stundande säsongens mest efterlängtade partnerskap.

Lionel Messi, 26, och Neymar, 21, gjorde sina första minuter tillsammans när Barcelona demolerade Santos.

Gerardo ”Tata” Martino fick se sitt lag vinna med 8-0 i sitt första framträdande på Barça-bänken.

Han fick göra debut mot Lechia Gdansk, men då var Lionel Messi redan utbytt.

I Barcelonas vänskapsmatch mot Santos, Neymars, tidigare klubb, fick så äntligen 21-åringen dela plan med världens bäste.

Spelade fram till mål

I andra halvlek, med en 4-0-ledning redan etablerad, klev Neymar in framför ett förväntansfullt Camp Nou.

Brassen fick göra en dryg kvart med Messi, innan argentinaren byttes ut. Men det var först med sina nya partner på bänken som Neymar blixtrade till.

I den 68:e minuten hittade han fram till Cesc Fabregas, matchens spelare i andra halvlek, som placerade in sitt andra mål. Med bara minuter kvar av matchen fick han ett jätteläge att göra sitt första mål i Barçatröjan – men Santos målvakt Vladimir svarade med en klassparad och Neymar fick lämna planen mållös.

Martinos första match

Barcelona lät inte Santos låna bollen och när domaren blåste av hade segersiffrorna skrivits till 8-0.

Matchen, den årliga hyllningsmatchen i grundaren Joan Gampers ära, var nye tränaren Gerardo ”Tata” Martinos första på Barcelona-bänken.