Sara Björk Gunnarsdottir och Manon Melis LdB FC Malmö tog en viktig seger.

Förra säsongen var Malmö helt överlägset i damallsvenskan, och avgjorde säsongen tidigt.

Det enda laget som då besegrade dem var Tyresö.

I dag möttes lagen för första gången den här säsongen.

Jämn match

Men nu tog Malmö revansch. Laget vann med 2–1 efter en jämn match.

Det var dock Tyresö som tog ledningen redan i den fjärde minuten, då Josefine Öqvist påpassligt stal en boll från Annika Kukkonen och satte 1–0.

Men Malmö kom tillbaka och kvitterade efter 25 minuter genom skyttedrottningen Manon Melis som vackert sprang igenom Tyresö-försvaret och distinkt satte kvitteringen.

Tyresö trea

I den första halvlekens slutminuter satte Malmö 2-1 på Kukkonens frispark. Linda Forsberg fick målet men på tv-bilderna såg det ut att vara Nilla Fischer som var sist på bollen.

– Jag tror Linda Forsberg fått målet, men det kan mycket väl vara Nilla som gjort det, säger tränaren Martin Sjögren.

Målet blev matchens sista. Malmö vann med 2–1, vilket innebär att de går upp i serietopp, tre poäng före Kristianstad.

Tränare Sjögren var nöjd med spelet men hyllade samtidigt motståndarna.

– Jag tycke vi gör en bra match, vi håller oss det vi hade bestämt på förhand, säger han och fortsätter:

– Tyresö är det klart bästa laget vi mött så här långt.