Källström bakom Lyons premiärseger

Uppdaterad 2011-08-07 | Publicerad 2011-08-06

Spelade 90 minuter och lade frisparken till avgörande målet

Källström låg bakom avgörande 3-1.

Både Lyon och Kim Källström har pratat om revansch under sommaren. Och i premiären mot Nice visade laget att man kommer ge Marseille och PSG en kamp om titeln. Källström spelade 90 minuter och låg bakom avgörande 3-1.

Trots att Nice gjorde 1-0 redan i den sjätte minuten (Anthony Mounier), lyckades Lyon vända och vinna matchen under lördagskvällen. Lyons storstjärna Lisandro Lopéz kvitterade fyra minuter efter Nices ledningsmål. Argentinarens 1-1 följdes upp av mål av Bafetimbi Gomis (33') och med dryga kvarten kvar slog Kim Källström frisparken som Dejan Lovren nådde högst på och i samma moment tvingade David Ospina till en räddning. På returen dök Maxime Gonalons upp och gjorde 3-1.

Tar tabelltäten

Nice gjorde i övrigt en stark första halvlek och bortamålvakten Hugo Lloris blev lite av en tidig matchhjälte med ett par kvalificerade räddningar första 45. Lyon har med sin målskillnad tagit täten i Ligue 1 efter första omgångens första matcher.

Den stora skrällen under lördagen var utan tvekan hårdsatsande PSG:s förlust hemma mot Lorient (Julien Quercia gjorde enda målet i 28:e minuten.)