Mardrömsstart för Inter

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2006-09-12

Zlatan Ibrahimovics Inter fick en mardrömsstart i Champions League.

Sporting vann hemma på José Alvalade i Lissabon med 1–0 – efter ett drömmål av vänsterbacken Marco Caneira.

Och Zlatan hade en tung dag på jobbet.

– Han var ganska anonym, säger Viasat-experten Glenn Hysén.

Okej för att Zlatan var anonym – men hade gott sällskap.

Hela Inter hade mycket svårt mot det portugisiska hemmalaget.

Första halvleken var ett riktigt sömnpiller.

Zlatan och Adriano, som startade i Inters anfall, hade var sitt skottläge men både träffade rakt på Sporting-målvakten Ricardo.

Efter paus tog Sporting tag i matchen.

Toldo på bollen

Yannick Djaló hade en bra chans, men misslyckades med avslutet. Kort därefter, 20 minuter in i den andra halvleken, kom matchens enda mål.

Mittbacken Tonel slog en lång boll till Marco Caneira, som tog ner bollen på bröstet och med ett kanonskott överlistade Francesco Toldo. Toldo var på bollen, men kunde inte hindra den från att gå i mål.

Fyra minuter senare blev Inter-läget allt tyngre.

Patrick Vieira satte då in en vårdslös tackling på inhopparen Alecsandro.

Med tanke på att han redan hade en varning från första halvleken var utvisningen solklar.

För övrigt blev Vieira historisk i och med utvisningen, han är nu den första spelaren som visats ut i Champions League i tre olika klubbar – Arsenal (2004), Juventus (2005) och så Inter i dag.

”Zlatan blixtrade till”

Bästa chansen till kvittering hade Zlatan Ibrahimovic, med bara ett par minuter kvar. Svenskens kanonskott gick dock tätt utanför.

– Vi ska inte försvara honom för mycket, men han kommer i alla fall till avslut några gånger, säger Viasat-experten Thomas Nordahl och får medhåll av sin kollega Glenn Hysén:

– Zlatan blixtrade till emellanåt, men i stort sett var han ganska anonym. Men det är inte bara Zlatans fel, utan hela Inters. De har inte något fungerande anfallsspel.

Zlatan och Adriano inledde i Inters anfall – inte Zlatan och Hernan Crespo som inledde i segermatchen (3–2) mot Fiorentina.

Samarbetet fungerade inget vidare.

Med 20 minuter kvar byttes Adriano ut till förmån för Crespo – men ingen större skillnad märktes.

Närmast i Champions League väntar för Inter Bayern München, som i dag slog Spartak Moskva med hela 4–0.

Viktige mittfältsmotorn Patrick Vieira är då avstängd.

Johan D Lundin (johan.lundin@aftonbladet.se)