Uppdaterad 2016-11-23 | Publicerad 2016-11-22

I ligan går det hackigt för Leicester.

I Champions League skriver de historia.

– Vi är på en ny resa men jag vet inte vart, säger tränaren Claudio Ranieri.

21 november 2008 gjorde Andy King mål för Leicester i en match i tredjedivisionen mot Walsall. På dagen åtta år senare startade walesaren på innermittfältet mot de belgiska mästarna Club Brügge.

King är den spelare som har varit längst i Leciester och har fått se sin klubb klättra genom serierna, bli brittiska mästare i våras och fortsätta framgångarna i Champions League.

I höst har laget misslyckats i ligan, i nuläget ligger de på fjortonde plats, men ute i Europa radar de upp segrar.

Ska rycka upp sig i ligan

Mot Brügge gjorde de 2–0 i första halvlek genom mål av Shinji Okazaki och Riyad Mahrez. Andra halvlek var sämre, José Izquierdo reducerade tidigt, men 2–1 stod sig till slutsignalen.

Segern för upp Leicester på 13 poäng i sin grupp, vilket säkrar förstaplatsen i gruppen framför Porto och FCK. Därmed avancerar Claudio Ranieris lag till åttondelsfinalerna, vilket får tränaren att hoppas på uppryckning också på hemmaplan.

– Kanske har vi varit mer koncentrerade i Champions League. Nu är gruppen vunnen är det viktigt att komma tillbaka i Premier League, säger han enligt klubbens Twitterkonto.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se