Här tar Zlatan död på tunga måltorkan

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2010-02-14

...men Barcelona förlorade med 1–2 mot Atlético Madrid

Här åker Barcelona på sin första förlust i ligan den här säsongen:

Diego Forlan och Simao sköt sitt Atlético Madrid till seger med 2–1 på Vicente Calderon.

Ett Barçaljus i mörkret: Zlatan Ibrahimovic gjorde sitt första ligamål sedan 12 december.

– Zlatan var het matchen igenom, han hade ett helt annat kroppsspråk, säger TV4:s expert Pontus Kåmark.

Ja, Barcelona åkte på sin första ligaförlust och La Liga är öppnare än på länge. Real Madrid skuggar bara två poäng bakom de serieledande katalanerna. Antonio Reyes spelade mycket fint fram Diego Forlan till hemmalagets ledningsmål efter nio minuter. Simao utökade ledningen efter 22 minuter med ett vackert frisparksmål.

Zlatan helt fri efter hörna

Barcelona var då i rejäl gungning – och Sergio Aguero hann även med att missa ett friläge. Men då klev Zlatan Ibrahimovic fram. Efter 27 minuter hamnade bollen hos anfallaren efter en hörna och Zlatan gjorde inget misstag utan dunkade upp bollen i David De Geas nättak.

Andra halvlek blev mållös

I och med fullträffen satte Zlatan punkt för en (inför matchen) 462 minuter lång måltorka. Hans senaste ligamål sköt han i 1–0-segern mot Espanyol 12 december. Att Barcelona dras med stora skadeproblem märktes i andra halvlek där den sedvanliga forceringen uteblev. En småsur

Ibrahimovic varnades i andra halvlek och matchen slutade 2–1. Barças första förlust på 22 ligaomgångar.