Zlatans första förlust i La Liga

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2010-02-15

...men svenskens tunga måltorka är i alla fall över

MADRID. Zlatan Ibrahimovics måltorka är över. Men istället fick han för första gången uppleva att förlora i ligan med Barcelona.

– Jag hade hellre vunnit än gjort mål, säger Zlatan efter matchen som gav La liga ny nerv.

ÄNTLIGEN Zlatan gjorde mål – för första gången sedan 12 december.

Atlético Madrid öppnade piggt och respektlöst på ­Vicente Calderón-stadion. Efter bara 25 minuter hade både Diego ­Forlán och Simão gjort var sitt mål.

Men fyra minuter senare fick Zlatan Ibrahimovic äntligen sätta punkt för en nästan femhundra minuters lång måltorka i ligan.

Distinkt mål

Han fick bollen långt fram på högerkanten och smällde den hårt och distinkt upp i nät­taket. Senast han gjorde mål i ligan var den 12 december förra året i derbyt mot Espanyol.

Ibrahimovic var mer delaktig i Barcelonas spel än på länge, men det var också en av få ljuspunkter för katalanerna.

På förhand hade försvarssituationen, där hela tre ordinarie backar var skadade och avstängda, målats upp som kvällens stora frågetecken. Men Barcelona hade snarare svårt att få till det offensiva och såg ofta fantasi­lösa ut framåt.

Real Madrid knappar in

– De fick två mål snabbt, då blir det svårt. Vi kom igen, jag gjorde ett mål och 2–2 var inte långt borta, men vi förlorade matchen, konstaterar Zlatan.

I och med förlusten knappar Real Madrid in på Barcelona och endast två poäng skiljer nu lagen åt i tabelltoppen.