Cristiane gav Brasilien drömstart med hattrick

Publicerad 2019-06-09

Cristiane och Brasilien började VM på bästa sätt.

Veteranen gjorde hattrick när Jamaica besegrades med 3–0

Brasilien kom till VM efter en tung period och har inte vunnit en match på nästan ett år.

Men i premiären mot Jamaica fick laget bästa tänkbara start på mästerskapet i Frankrike. Cristiane gav Brasilien, som fick klara sig utan en skadad Marta, ledningen i den 15:e minuten och ökade sedan på till 2–0 i den 50:e minuten.

Äldsta VM-spelaren någonsin

Kvarten senare fullbordade Cristiane sitt hattrick efter att ha satt en frispark via ribban och in. Den 34-årige veteranen, som blev äldsta hattrick-skytt i ett VM, blev utbytt kort senare och matchen slutade 3–0.

Formiga blev också den äldsta spelaren i VM-historien med sina 41 år och 98 dagar. Hon är dessutom den enda som spelat sju VM.

Brasilien har ett silver från VM och två från OS, men landets damlandslag har aldrig vunnit något guld.