Tog Milan till seger med sitt 63:e Europamål

Filippo Inzaghi är störst genom tiderna.

I kväll gjorde han sitt 63:e Europacupmål – och är därmed den störste målgöraren någonsin.

– Jag är glad att det hände på min egen arena, säger Inzaghi.

Efter Cafus perfekta framspelning kunde Superpippo bara göra en sak: mål.

Det blev hans 63:e mål i Europacuperna, vilket innebär att Inzaghi gick om Gerd Müller som den som gjort flest mål i de europeiska cuperna genom tiderna.

– Att se namnen efter mig ger mig rysningar. Jag måste tacka alla de lag som stått bakom mig, säger Inzaghi enligt AP.

Benfica skrällvann

Matchen mot Celtic på San Siro blev annars en ganska seg tillställning. Bortalaget var pressat att ta poäng eftersom en vinst för Sjachtar Donetsk mot Benfica kunde ta det ukrainska laget till åttondelsfinal. Men Benfica skrällvann med 2-1 efter två mål av Óscar Cardozo, vilket garanterade båda lagen på San Siro en plats i åttondelsfinalen.

Ricardo Kakà hade ett jätteläge att göra 2-0 i slutminuterna men höll i bollen för länge och missade.

”Vann rättvist”

– För oss gick det bra även med oavgjort och i första halvlek pressade vi inte på. I andra halvlek anföll vi mer och i slutändan vann vi rättvist, säger Carlo Ancelotti, enligt Gazzetta dello Sport.

– Nu åker vi till Tokyo för att spela för ett viktigare mål (VM-titeln för klubblag) och jag tror att vi kommer att komma dit i god form, säger han.

Före matchen fick Kakà ta emot Guldbollen, efter att ha utnämts som vinnare i France Footballs omröstning.