Spelet har stannat av lite och AIK ser ut att ha kontroll på matchen.

83'

Ola Toivonen ersätter Fredrik Nilsson i Degerfors.

Tobias Solberg ersätter Tobias Hedberg i Degerfors.

83'

Rubarth passar bak bollen till Hoch som slår en perfekt lobb mot mål - Karlsson tippar bollen till hörna.

82'

AIK börjar rulla mycket boll och ser ut att börja spela på resultatet.

80'

Daniel Hoch varnad efter en ful tackling på Berger.

78'

AIK spelar bra och har fått fart på offensiven - Andreas Eriksson väldigt pigg centralt i banan.

77'

Andreas Eriksson vänder bort Hedberg, avancerar framåt och går på skott mot första stolpen - Karlsson räddar.

76'

Hoch slår en fin lyftning till Daniel Tjernström som får till ett skott - Sebastian Karlsson räddar.

75'

Andreas Eriksson kommer rättvänd in mot straffområdet men blir av med bollen i skottögonblicket.

74'

Degerfors har flyttat upp positionerna i jakt på kvittering, AIK har dock fortfarande mer boll.

73'

Dubbelvarning på Henrik Berger och Niklas Sandberg.

72'

AIK spelar med lite mer självförtroende nu efter det förlösande ledningsmålet.

70'

Mats Rubarth varnad.

67'

MÅÅL!  Självmål, Stefan Larsson.

Mats Rubarth kommer loss på vänsterkanten och slår ett inlägg som Degerforsspelaren Stefan Larsson slår rakt i eget mål från nära håll.

66'

Andreas Andersson ersätter Dennis Östlund i AIK

Andreas Eriksson ersätter Kristian Haynes i AIK

Tobias Larsson ersätter Jimmy Rajala i Degerfors.

65'

Moström slår ett bra inlägg mot Daniel Hoch i straffområdet. Hochen nickar bollen - Karlsson räddar.

64'

Det är mycket kamp på mittfältet och lite irriterat på planen.

63'

Degerfors stressar AIK-försvaret till ännu ett misstag som dock inte leder till någon farlighet.

60'

Hörna AIK. Haynes slår den - Degerforsspelare rensar undan.

59'

Tumult i Degerfors straffområde där bollen studsar som en flipperkula fram och tillbaka. AIK-publiken vill ha straff efter att Degerfors-försvarare fått bollen på handen.

59'

...frisparken är svagt slagen och Degerforsförsvarare kan rensa.

57'

Haynes ställer upp...

58'

Frispark AIK efter att Sulisalo kapat Haynes.

56'

Rubarth kommer loss på vänsterkanten och slår ett bra inlägg mot Haynes i straffområdet som tar ett avslut - Karlsson räddar.

55'

Fredrik Nilsson snappar upp bollen en bit utanför AIK:s straffområde och går på skott - utanför.

53'

AIK spelar väldigt slarvigt i backlinjen och bjuder Degerfors på gratismöjligheter. Inget farlgt läge dock.

52'

AIK trillar boll i backlinjen men får inte mycket gjort.

49'

Jimmy Rajala kommer helt fri mot Daniel Örlund men får bollen för långt ifrån sig och målvakten kommer först på bollen.

47'

AIK fortsätter styra spelet mot ett bra Degerforsförsvar.

46'

Andra halvlek igång.

AIK har haft bollinnehavet mot ett Degerfors som däremot haft de hetare möjligheterna som man dock inte lyckats förvalta.

AIK styr spelet större delen av halvleken men har svårt att tränga igenom Degerfors disciplinerade försvar. Man kommer fram bra på kanterna via Moström och Haynes men har svårt att komma in i boxen.

Än så länge en helt vidöppen match där Degerfors har överraskat positivt.

Statistik

Avslut: 7-2

På mål: 2-0

Frisparkar: 9-7

Hörnor: 4-1

45' min

Domaren blåser av första halvlek.

45' min

Bra Degerfors-anfall med ett inlägg från högerkanten som Rajala sånär kan få en fot på.

43' min

Frispark Degerfors på offensiv planhalva. Rajala slår den mot mål - Örlund greppar den enkelt.

42' min

Tempofattigt för tillfället när AIK försöker skapa möjligheter. Degerfors mer passiva.

39' min

Frispark AIK efter att Moström blivit fälld av Jonas Lindskog.

38' min

Haynes slår hörnan mot första stolpen - Tobias Hedberg rensar.

37' min

Fint AIK-anfall med ett bra samspel mellan Moström och Rubarth. Anfallet resulterar i hörna.

36' min

AIK trillar mycket boll i backlinjen men har svårt att tränga igenom Degerfors defensiv.

34' min

Degerfors stressar AIK:s försvar framgångsrikt och får till Lindskog som går på skott - Per Karlsson täcker.

33' min

Haynes slår ett inlägg mot Daniel Hoch i straffområdet - Hoch blir trängd och får till en tam nick mot mål. Karlsson räddar enkelt.

31' min

Hörnan resultatlös.

30' min

Sandberg lyfter fram en boll mot Hoch i straffområdet som skjuter på volley mot första krysset - Sebastian Karlsson räddar till hörna.

29' min

Haynes slår ett inlägg från vänsterkanten in mot Degerfors straffområde - Mårtensson rensar.

27' min

Jimmy Rajala nickskarvar fram en långboll mot Henrik Berger som kommer fri mot Örlund och går på skott - långt över.

26' min

25' min

Haynes ordnar en tredje hörna åt AIK efter att Sulisalo täckt ett inlägg.

24' min

Degerfors har vaknat till och har flyttat upp laget  mot ett för tillfälligt ängsligt spelande AIK.

23' min

Jimmy Rajala får en bra pass av Fredrik Nilsson och rundar Örlund och sätter dit den i mål. Linjedomaren har dock blåst av för offside.

22' min

Henrik Berger kommer fri med Örlund och försöker lobba bollen över - bollen går strax över. Mycket farligt!

21' min

...hörnan är bra slagen mot Nicklas Karlsson som får till en nick - bollen går via Degerforsförsvarare till ännu en hörna som blir resultatlös.

20' min

Kristian Haynes ställer upp för hörnan...

20' min

Rubarth ordnar matchens första hörna när Emil Johansson täcker ett inlägg.

18' min

Mats Rubarth slår en fin djupledsboll mot en framstormande Daniel Hoch i straffområdet som sånär kan få en tå på bollen.

17' min

Bergman slår en djupledsboll mot Rajala som dock springer offside. Mycket boll för AIK - Degerfors satsar på kontringar.

15' min

Bra Degerfors-anfall när Fredrik Nilsson kommer loss på vänsterkanten och slår ett inlägg - AIK-försvarare rensar.

13' min

Frispark AIK efter att Daniel Hoch blivit nedriven av Jonas Lindskog - frisparken slås snabbt och blir resultatlös.

12' min

Degerfors kan flytta upp positionerna efter en misslyckad rensning av Nicklas Karlsson i AIK.

11' min

AIK har tagit tag i taktpinnen och styr spelet - Degerfors passiva.

9' min

Frispark AIK på mittplan efter att Jimmy Rajala tacklar ner Moström bakifrån.

8' min

Fint spel mellan Moström och Hoch - målvakten räddar.

8' min

...Arvhage får dålig träff och skjuter utanför.

7' min

Frispark AIK efter att Haynes blivit nedriven en bit utanför straffområdet - Arvhage ställer upp...

5' min

Moström lyfter fram bollen mot Haynes som går på skott i straffområdet - långt över.