Vann med 2–0 i Rom

Ronaldo.

Ett vackert mål av Ronaldo. Ett slumpmål av Wayne Rooney.

Mer behövdes inte.

Manchester United besegrade Roma med 2–0 på bortaplan och är med ena benet i semifinal.

– Vi kan inte ta något för givet, men vi känner definitivt att vi kan nå semifinal, säger Sir Alex Ferguson.

Roma, utan stjärnan Francesco Totti, ägde det mesta av spelet i första halvlek, men det var United som tog ledningen.

Sex minuter före paus lyfte Paul Scholes från höger in ett inlägg framför mål, en framstormande Cristiano Ronaldo fläkte sig fram, vann nickduellen med Marco Cassetti, och placerade vackert in bollen i mål bakom en maktlös Doni i Romamålet. Det var Ronaldos 36:e mål för säsongen och sjunde på åtta matcher i Champions league.

– Ronaldos mål ändrade matchen för oss, en fantastisk nick, säger Uniteds manager Sir Alex Ferguson till AP.

”Små marginaler”

Roma dominerade sedan händelserna i andra halvlek, spelade stundtals ut United och skapade mängder av chanser. Tonetto sköt utanför i bra läge, Panucci dundrade ett volleyskott högt över från nära håll och nicken från Vucinic såg ut att vara på väg in i mål, men Edwin van der Sar svarade för en jätteräddning.

– Roma hade några bra chanser under de första 15 minuterna i andra halvlek. Men det är små marginaler i fotboll och i dag var de med oss, säger Ferguson.

I stället kunde United kontra in ytterligare ett mål. Ett långt inlägg nådde Ji-Sun Park som nickade in bollen framför mål. Romamålvakten Doni försökte greppa bollen, men borde nog ha försökt boxa den i stället. Bollen trillade ner framför fötterna på Wayne Rooney som petade in 2–0.

Stekhete Ronaldo hade sedan ett skott i stolpen och ett volleyskott som strök ribban, men Premier League-laget kan känna sig tillfreds med den 2–0-seger man kan ta med sig hem till Old Trafford.