En tidig utvisning och straffmål för Barcelona.

Då såg matchen ut att vara avgjord.

Men då räddade Cristiano Ronaldo Real Madrid.

Och han gjorde det på en straff.

I den första halvleken ansåg sig Barcelona bli rånat på en straff, då Iker Casillas fällde David Villa.

Men när Raul Albiol sex minuter in i den andra halvleken vräkte omkull Villa kunde domaren César Muñiz Fernández inte låta bli att peka straffpunkten, och drog framtidigt fram det röda kortet, vilket innebar att det var slutspelat för Albiol.

Stördes av laserpekare

Fram till straffpunkten klev då Lionel Messi. Och trots att någon i publiken försökte störa Messi med en laserpekare var den lille argentinaren stensäker. Han slog straffen i mål, vilket innebar 1–0 till Barcelona. Samtidigt blev han den förste spelaren någonsin som gjorde mål i tre raka El Clásico i Madrid.

De flesta trodde nog att de händelserna skulle bli matchavgörande, framför allt eftersom Barcelona redan i den första halvleken hade det allra mesta av spelet.

Men de skapade få riktigt heta chanser.

Straffkvittering

Och efter att "Barças" lagkapten Carles Puyol tvingades byta (förmodad lårskada) en knapp kvart in i den andra halvleken blev det lite oroligt i Barça-försvaret, och Real skapade en del chanser.

Men något mål såg det inte ut att bli. Det blev det dock till slut. 81 minuter in i matchen fällde Dani Alvés Marcelo, och Real fick straff. Straffen förvaltades säkert av Cristiano Ronaldo, och resultatet var helt plötsligt 1–1.

Det blev även slutresultatet, vilket innebär att Barcelona fortsatt är åtta poäng före Real i La Liga-toppen.

– Vi visste att den här matchen var minst viktig av alla. Vårt mål var att vinna den men ett oavgjort resultat var ändå bra eftersom vi fick spela med tio man. Vi kommer att fortsätta kämpa och vi kan ta med oss flera positiva saker, säger Reals målvakt Iker Casillas till AS.

Nu väntar cupfinalen lagen emellan i nästa vecka och sedan dubbla möten i Champions Leagues semifinal.