Gjorde två mål och låg bakom det tredje för Örebro

En dansk skalle sänkte IFK Göteborg.

Nämligen Kim Olsens.

IFK Göteborg

Bollen hann knappt komma i rullning på Behrn Arena innan Örebros Kim Olsen höll sig framme i Göteborgs straffområde efter en tilltrasslad situation.

Tog bara 47 sekunder

Målet, 1-0 för Örebro, kom efter 47 sekunder men bedömdes som ett självmål eftersom en Blåvitt-spelare var sist på Olsens avslut.

Men dansken var inte nöjd med det.

Efter att Blåvitt kvitterat genom ett självmål dök Olsen upp i Blåvitts straffområde på nytt efter en halvtimme och slog in en retur till 2-1.

Stefan Selakovic nickade sedan in 2-2 med sitt första mål för säsongen med två minuter kvar av första halvlek. Inlägget från Niclas Alexandersson var perfekt.

Men Olsen gav sig inte.

Med drygt 20 minuter kvar knoppade han in 3-2 på en frispark från Samuel Wowoah. Målet var rättvist och kom efter att hemmalaget pressat tillbaka de regerande mästarna under en period i andra halvlek.

Wernbloom brände straff

Fyra minuter senare punkterade Robin Staaf matchen med sitt 4-2-mål, vackert framspelad av Eric Bassombeng som snirklade sig fram på högerkanten och hittade in till en helt ren Staaf mitt i straffområdet.

Med fem minuter kvar att spela fick Blåvitt en straff sedan John Alvbåge rivit ned Stefan Selakovic. Alvbåge revanscherade sig direkt och nöp Wernblooms ganska dåligt slagna straff.

Segern tar upp Örebro till en elfte plats i tabellen och lyfter laget från bottenträsket en aning. Örebro har sex poäng ned till Ljungskile på nedflyttningsplats.

Segern var också Örebros första över Blåvitt sedan 2002.