Publicerad 2016-03-01

Nya bilder visar vad som fick svensken att tända till

Lyons mittback Mapou Yanga-Mbiwa lyckades stänga ner PSG:s Zlatan Ibrahimovic och hålla svensken mållös i söndags.

Nu har franska Canal+ hittat nya bilder från stjärnornas batalj – där Yanga-Mbiwa ”hånar” svensken med en dans.

PSG:s enorma svit utan förlust i den franska ligan tog slut borta mot Lyon i går kväll. Storklubben var skakad i den första halvleken och gick till halvtidsvila med underläge 0-2.

Och trots en reducering signerad Lucas Moura i början av den andra halvleken lyckades parisarna aldrig komma nära hemmalaget och säsongens första ligaförlust var ett faktum.

Zlatan Ibrahimovic – som öst in mål under säsongen – gick mållös av planen.

Ett guldkorn

När franska Canal+ analyserade matchen i sitt studioprogram J+1 sent i går kväll hade de hittat vad man kallade ”ett guldkorn” från matchen – med Zlatan inblandad.

J+1 tog en noggrann titt på bataljen mellan svensken och Lyons mittback Mapou Yanga-Mbiwa och noterade att Mapou aldrig släppte taget om svensken.

Som när Lyon gjorde 1-0 i matchen. Då står herrarna bredvid varandra vid mittcirkeln och när bollen hittar nätet bryter Yanga-Mbiwa ut i dans bredvid Zlatan.

”Försökte få oss ur balans”

Svensken svarade dock med en kroppstackling bara ett par minuter senare och stirrade ner Lyon-backen medan han lämnade honom skrattandes.

”Han försökte håna Zlatan med en liten dans, men svensken såg till att han fick betala priset”, skriver l’Equipe

Efter matchen pratade Yanga-Mbiwa om 90 hårda minuter mot Zlatan.

– Det var tufft eftersom han är en väldigt bra spelare. Man måste vara väldigt fokuserad och uppmärksam. När hans lag inte var bra försökte han distrahera oss och få oss ur balans, men vi lyckades hålla fokus, sade Lyon-backen till Footmercato.