Albanien historiska vinnare efter skyfallet

Publicerad 2016-09-06

Avgjorde mot Makedonien med en minut kvar

Mötet mellan Albanien och Makedonien avbröts i går efter ett kraftigt skyfall.

I dag kunde VM-kvalmatchen återupptas vid ställningen 1–1 – och få ett avgörande.

Bekim Balajs sena 2–1-mål innebär en historisk seger för Albanien.

Det upphaussade Balkanderbyt mellan Albanien och Makedonien fick ett abrupt slut i går när domaren tog beslutet att matchen inte kunde fullföljas.

Detta på grund av ett kraftigt skyfall med kvarten kvar att spela på Stadiumi Loro Boriçi.

Matchen stod vid tillfället 1–1 efter att Albanien i första halvlek gjort 1–0 genom Armando Sadiku. En ledning som i andra halvlek kvitterades efter att Makedoniens Ezgjan Alioski hittat en lucka bakom förre Kalmar-målvakten Etrit Berisha.

Historisk seger

Matchen avbröts i den 76:e minuten men kunde i dag återupptas.

Och trots att det bara återstod en kvart plus tilläggstid hann mötet få ett avgörande.

Med endast en minut kvar av ordinarie tid på VM-kvalmatchen slog Bekim Balaj till för Albanien och satte 2–1 till hemmapublikens jubel.

Ett historiskt mål skulle det visa sig – den sena fullträffen innebär nämligen att Albanien har vunnit över Makedonien i fotboll för första gången någonsin.