Nära poäng mot Nederländerna senast.

Men på torsdagen tog Ukraina sina första poäng i EM.

Och det blev tre – efter 2–1 mot Nordmakedonien.

– Jag är väldigt glad över de tre poängen, säger Andrij Jarmolenko.

Ukraina vände 0–2 till 2–2 mot Nederländerna i premiären – men fick till slut se sig besegrat efter ett sent nederländskt mål.

På torsdagen kom så de första poängen för Andrij Sjevtjenkos ukrainska lag.

På andra sidan väntade Nordmakedonien, som föll med 3–1 mot Österrike i premiären.

Andrij Jarmolenko befann sig på rätt plats vid rätt tillfälle i samband med en hörna och stötte in 1–0 för Ukraina efter knappa halvtimmen.

Fem minuter senare small det igen när Roman Jaremtjuk löpte sig fri och placerade in 2–0.

Nordmakedonien tilldelades en straff efter tio minuters spel i den andra halvleken. Fram klev Ezgjan Alioski… och missade – men 29-åringen var vaken, höll sig framme på sin egen retur och tryckte in reduceringen.

Missad ukrainsk straff

Men närmare än så kom inte Nordmakedonien utan Ukraina höll undan och vann med 2–1. Närmast ytterligare ett mål var de gulklädda, som brände en straff i slutskedet genom Ruslan Malinovskyj.

– Jag är väldigt glad över de tre poängen. Jag vill dela utmärkelsen (matchens spelare), med hela laget, säger Jarmolenko.

Ukraina är trea i grupp C med tre poäng. Toppar gör Österrike med tre poäng, följt av Nederländerna, även de med tre poäng. Österrike möter Nederländerna senare i kväll. Nordmakedonien är fortsatt utan poäng.

I den sista omgången ställs Nordmakedonien mot Nederländerna, medan Ukraina möter Österrike.