Men efter två nickar och en knock åker ändå Östersund hem med ett tvåmålsunderläge inför returen.

– Som man bäddar får man ligga, säger Hosam Aiesh.

Hosam Aiesh är blank i ögonen, trött. Spelaren sväljer hårt innan han fortsätter:

– Det är inte slut så jag ska inte vara jätte, jättenere men…vi hade kunnat få ett bättre resultat. Det tror jag alla känner.

Att det är skillnad på Paok och Östersund i grundkvalitet blev tydligt redan från start i Europa League-kvalets första playoff-omgång.

Men trots att hemmalaget tog hand om taktpinnen var det Östersund som chockade publiken i Thessaloniki med ett första mål.

Hossam Aeish snappade upp ett missförstånd mellan vänsterbacken Marin Leovac och målvakten Rodrigo Rey och när Rey skulle reparera misstaget rev han ner ÖFK-forwarden. Solklar straff och med matchuret på 21 minuter placerade Brwa Nouri in 1–0 till höger.

Sen straff ger uppförsbacke

Publiken visslade otåligt åt sitt hemmalag men fick också jubla en gång innan paus. Marin Leovac hittade in med ett inlägg från vänster som ytterbackskollegan Leo Matos kunde skalla in med en distinkt nick.

– Vi gör en fantastisk första halvlek, där vi jobbar bra defensivt och håller ett talangfullt lag till få chanser, säger Potter.

I andra halvlek öppnade Östersund med ett bra läge för Dennis Widgren men sedan handlade det mesta om att försöka få med sig 1–1 hem till Jämtkraft Arenas konstgräs.

Det höll till den 77:e minuten.

Då klev ex-djurgårdaren Aleksandar Prijovic fram och nickade in 2–1 på ett inlägg från höger.

”Otroligt stolt över laget”

Östersund fortsatte att stadga upp defensivt – men det räckte inte till.

Aly Keita kom på mellanhand och knockade en Paok-spelare i eget straffområde. Aleksandar Prijovic satte straffen i samma maska som Brwa Nouri.

Det innebär att ÖFK nu måste vinna hemmamötet med 2–0 eller med tre måls marginal (4–1, 5–2 etc.)

– Jag är otroligt stolt över laget, säger Potter och fortsätter:

– Det är klart det är en besvikelse att vi släppte in det tredje målet. Men den här matchen lever fortfarande, vi har en match kvar och det blir en fantastiskt match att spela i vår hemstad. Jag tror vi kan använda vår hemmafördel.

Inte heller Aiesh har gett upp hoppet riktigt än, trots den stora besvikelsen.

– Klart att vi kan vända, vi vann ju mot Galatsaray med 2–0, säger Aiesh.

– Hur vi ska göra det får vi se till att prata om hemma.