Guidetti målskytt i svenskmötet

Uppdaterad 2016-09-30 | Publicerad 2016-09-29

Slog till när Celta slog Panathinaikos

Här avgör John Guidetti matchen i matchen.

Den svenske anfallsstjärnan gjorde sitt första mål för säsongen när Celta Vigo besegrade Marcus Bergs Panathinaikos med 2–0.

– Vi vann för att vi alltid tror på seger, säger tränaren Eduardo Berizzo.

John Guidetti och Marcus Berg bildade anfallspar i VM-kvalpremiären mot Nederländerna.

Under torsdagen var de fiender, men bara i 90 minuter.

Det inträffade när Celta Vigo tog emot Panathinaikos på Balaidos i klubbens första hemmamatch i Europa-spelet sedan mars 2007.

Då vann Werder Bremen med 1–0 i Uefacupen, men den efterlängtade återkomsten slutade med segerjubel.

Guidetti visade vägen

Tack vare John Guidetti, kan tilläggas. Svensken gjorde sitt första mål för säsongen när han i den 84:e spelminuten tryckte in ett inspel från inhopparen Daniel Wass. Dansken nöjde sig inte med det utan fastställde slutresultatet till 2–0 med en frisparkskanon.

– En fantastisk kväll, att spela Europa-spel hemma och vinna med 2-0. För mig är det oförglömligt, säger målvakten Sergio Alvarez till uefa.com.

– Inga matcher är lätta och Panathinaikos har stor erfarenhet av Europa League, men vi kontrollerade andra halvlek mer och segern gör att vi kan fortsätta drömma, säger han.

Panathinaikos saknade inte chanser och borde ha tagit ledningen i slutet av första halvlek. Efter ett missförstånd mellan två Celta-spelare, som gick upp i samma luftduell, kom Victor Ibarbo helt fri men Celta-målvakten Sergio Alvarez svarade för en fantastisk räddning och fick ut vänsterbenet när Ousmane Coulibaly försökte trycka in returen.

Berg fick mål underkänt

För Ibarbo var olycksminuten inte över i och med det missade drömläget. Sekunderna senare nickade Panathinaikos in en hörna, men målet underkändes sedan, just det, colombianen stått offside.

I den 54:e minuten nickade Marcus Berg in ett högerinlägg, men domaren Luca Banti ansåg att han rev ner sin bevakare och dömde frispark.

Svenska segerjubel

John Guidetti var inte den ende svensken som jublade i Europa Leauge.

Gent, med Jacob Rinne i målet, besegrade Konyaspor med 2–0 och Andreas Granqvists Krasnodar körde över Nice med 5–2.