Sanslös avslutning gav kryss i Sundsvall

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-07-20

”Vi borde ha vunnit”

i sista sekunden Sundsvall knep en viktig poäng i hemmamötet med Gais – efter mål på stopptid.

Först en halvlek där det inte hände någonting. Sedan en halvlek där det hände en del. Till slut en tilläggstid där allt hände. Det gav 1–1 mellan GIF Sundsvall och Gais.

– Vi är det bästa laget. Vi borde ha haft tre poäng, säger Gif-tränaren Per Joar Hansen.

Att berätta om den första halvleken mellan GIF Sundsvall och Gais vore ett slöseri med utrymme. Ett skott på mål säger allt om hur det såg ut. I andra halvlek ryckte båda lagen upp sig. Bland annat tvingades Dime Jankulovsk till en suverän räddning på Tobias Erikssons fina avslut.

Lycén nästan hjälte

GIF Sundsvalls tränare fick också se Johann Patriksson skjuta i stolpen när han hade öppet mål. I stället kunde Gais avgöra matchen. Trodde alla. I den 92:a av 94 minuter sköt Tommy Lycén en mycket bra frispark direkt i mål. Gais tycktes vara på väg mot tre poäng.

Två minuter senare kvitterade Robert Mambo Mumba på ett inlägg från vänsterkanten.

– Vi är det bästa laget. Vi borde ha haft tre poäng, men en är bättre än ingenting. Vi ska ha ros för att vi aldrig ger upp och krigar hela vägen in,säger Per Joar Hansen.