Publicerad 2024-05-18

Viktor Gyökeres succé fortsätter.

I sista ligamatchen för säsongen hade svensken tre bollar i mål.

Bara två godkändes när Sporting vann med 3–0 mot Chaves.

Sporting är redan portugisiska mästare och Gyökeres var kungen i firandet. Ännu mer festligheter blev det i lördagens sista seriematch.

Svensken stod i centrum på nytt:

• 1–0 i 23:e minuten – ett straffmål säkert inplacerad vid målvaktens vänstra stolpe.

• 2–0 i 37:e – han fick bollen på högerfoten mitt i straffområdet, vände om och sköt distinkt i mål med vänstern.

Viktor Gyökeres.

• Bortdömt mål på tilläggstid i första halvleken.

58 poäng på 49 matcher

De två godkända målen gör att Gyökeres landar på 29 ligamål och nio assist. I alla tävlingar har 25-åringen nu gjort 43 mål och 15 assist (totalt 58 poäng på 49 matcher).

Sporting vann den avslutande seriematchen mot Chaves med 3–0, sedan anfallaren Paulinho satt trean tio minuter in i andra halvlek. Därmed slutar huvudstadlaget på imponerande 90 poäng, tio före rivalen Benfica.

En match återstår av Gyökeres supersäsong med Sporting. Final i cupen (Taça de Portugal) mot Porto söndagen den 26 maj som sänds på Sportbladet.