Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-08-27

Celtic förnedrat och utslaget: ”Spelarna har ett mentalt problem”

VAD HÄNDER? Uppgivna miner på Celtics tränarbänk när Neil Lennon slår ut med armarna inför ögonen på Johan Mjällby.

Mardrömskväll för Daniel Majstorovic och Johan Mjällby.

Svensklaget Celtic är utslaget ur Europa League efter att han blivit krossade (4-0) av Utrecht.

– Jag kunde aldrig tro att vi skulle spela så här dåligt. Spelarna har ett mentalt problem, säger Neil Lennon.

Tung kväll för Daniel Majstorovic och Celtic.

Daniel Majstorovic hade fått en fin start på sin tid i Celtic.

Två matcher från start, noll insläppta mål. Det ändrades dock i går, när Celtic slängdes ut ur Europa League-kvalet efter att på bortaplan ha blivit förnedrade av lilla Utrecht.

Gett bort tre straffar

Förre AIK-spelaren Jos Hooiveld missade det första mötet på Parkhead (vinst 2-0) på grund av avstängning. Elva minuter in i matchen i går gav han bort en straff efter att klumpigt ha fällt Michael Silberbauer. Sex minuter senare pekade den spanske domaren Carlos Verlasco Carballo på straffpunkten igen, och Utrecht hade snabbt 2-0.

– Vi skjuter oss själva i foten. Vi har gett bort tre straffar på två bortamatcher i Europa, vi ger inte oss själva chansen att gå vidare, säger Celtictränaren Neil Lennon.

Celtic har ett uselt facit på bortaplan i Europa, och har bara lyckats vinna en av de 28 senaste matcherna. Utrecht fortsatte att göra mål och vann till slut med 4-0.

– Jag visste att vi skulle få det tufft här, men jag kunde aldrig tro att vi skulle spela så här dåligt. Spelarna har ett mentalt problem, det råder inga tvivel om det.