Goitom avgjorde – men sparar jublet

Publicerad 2013-08-19

Dramatisk avslutning när AIK slog Åtvidaberg

AIK såg ut att tappa nya poäng i toppstriden.

Då klev Henok Goitom fram och nickade, dramatiskt, in segermålet på stopptid. Men han sparade på jublet.

– Det kommer efter sista matchen mot Helsingborg, säger en matchvinnaren självsäkert till C more.

AIK Fotboll

AIK reste sig direkt efter förlusten mot Malmö i förra omgången. Men det skulle bli nervigt på Friends arena.

Hemmalagets Nabil Bahoui hade gjort två mål, Åtvidabergs Imad Zatara bara ett, med fem minuter kvar av matchen. Då slog förre djurgårdsanfallaren Ricardo Santos till.

Petrit Zhubi tog emot bollen ute till vänster och slog ett hårt inlägg in i hemmaboxen, Santos dök upp och styrde vackert vidare bollen. 2-2 och knapp tid kvar.

Frälste AIK-publiken

AIK satte rejäl press – och skulle få utdelning.

Två minuter in på stopptiden, som låg på fem minuter, slog Ibrahim Moro in ett inlägg som Henok Goitom nådde högst på – och satte en klassnick vid bortre stolpen. Men den erfarne anfallaren firade knappt alls.

– Jublet kommer efter sista matchen mot Helsingborg, säger han till C more.

AIK avslutar säsongen mot HIF på hemmaplan.

Därmed hakar ”Gnaget” återigen på i toppen. De ligger fortsatt fyra, men är precis som Helsingborg och IFK Göteborg uppe på 38 poäng – men med sämre målskillnad. Malmö är fortsatt seriesuverän med tre poäng mer, 41 totalt.

”Behövs sådana här matcher för att vinna SM-guld”

Henok Goitom var samlad efter segern, trots det dramatiska slutet.

– Det känns bra. Tre poäng och ibland för att vinna SM-guld behövs sådana här matcher också. Kryss här och vi är för långt ifrån Malmö, säger Goitom till C more.

– Vi kör tills domaren blåser av.

Imad Zatara, Åtvids bästa spelare för kvällen, imponerade stort men var rejält besviken över förlusten.

– Vi är klart bättre i andra halvlek. Det känns väldigt tung att få målet i 91:a minuten. Vi var värda minst en poäng, säger han.

Åtvidaberg parkerar på nionde plats i den allsvenska tabellen.

Helsingborg föll samtidigt tungt borta mot Mjällby.