Glädjevrålet efter Malmös tunga seger

Uppdaterad 2013-08-12 | Publicerad 2013-08-11

Slog AIK med 1-0 – går upp i delad topp med Helsingborg

MALMÖ. Johan Dahlin avgjorde toppmatchen mot AIK med årets räddning och årets bästa målvaktsspel.

– Det var en skön match. Jag behövde den, säger Dahlin.

Malmö FF
Rikard Norling.

Behövde den därför att han helt enkelt har haft för lite att göra i Malmös tidigare matcher i årets allsvenska.

– Det har varit en svår säsong hittills. Jag har inte räddat så många bollar.

Få ingripanden skapar osäkerhet.

– Som målvakt blir det lätt att om du inte räddar några bollar så tänker du lite för mycket. Det gäller egentligen att bara köra på.

”Jag chansade fel”

Årets räddning kom vid 0–0 i en period av första halvlek då AIK dominerade. Henok Goitom, Martin Lorentzson och Kennedy Igboananike rullade upp MFF-försvaret så att Igboananike till slut stod helt ren knappt tio meter från mål.

En snabb bredsida borde ha resulterat i mål men ­Dahlin fick upp vänster­handen och räddade.

– Jag chansade lite fel men fick upp en hand i en reflex, säger Dahlin.

Som fortsatte att stor­spela.

Han enhandsräddade en frispark som Nabil Bahoui skruvade rakt mot krysset.

Han hann ner på en nickskarv från nära håll av Henok Goitom.

Han sträckte ut och plockade ett bra skott av Goitom.

– Halmstad hade ett avslut och det var otagbart. I dag var det skönt att få göra de här räddningarna och känna att man är med i gamet, säger Johan Dahlin.

”Vi är inte på topp”

Toppmatchen var bra men inte med så sprudlande intensiv fotboll som man hade väntat sig.

– Vi är inte på topp. Vi spelar ingen toppfotboll, men vi försvarar oss vansinnigt bra, säger MFF-tränaren Rikard Norling och