Utsikten vann seriefinalen – efter osannolikt självmål

Seriefinal i superettan.

Då gjorde Utsikten processen kort emot Västerås – efter ett märkligt självmål.

Utsikten vann toppmötet med 4–0.

Utsikten stormar emot allsvenskan.

Göteborgslaget gjorde processen kort i seriefinalen mot Västerås och vann med 4–0, efter en första halvlek som innehöll det mesta. Röda kort, målkalas och ett osannolikt självmål.

”Ett lotteri”

Bortalaget VSK skulle få en tuff inledning på mötet. Redan i minut 22 fick anfallaren Miguel Sandberg rött kort efter en rejäl satsning.

En bestraffning som Västerås tränare, Kalle Karlsson, inte höll med om.

– Det är helt och hållet matchavgörande. Det var ju en jämn match innan det och vi ser det här tyvärr i varje omgång i superettan. Det är ju lotteri på de här röda korten och nu åkte vi på det. Det är absolut inget rött kort, säger Karlsson till Discovery.

Och hemmalaget skulle inte ta lång tid på sig innan de utnyttjade det numerära överläget.

I matchminut 28 gjorde lagets skyttekung Lucas Hedlund 1–0 till hemmalaget, och bara minuten efter var ledningen dubblerad.

Märkligt självmål

Och hemmalagets missöde i den första halvleken skulle inte sluta där. Strax innan halvtidsvila stod mittbacken Herman Magnusson för ett olyckligt, och mycket märkligt, självmål.

Under en Utsikten-kontring blev 25-åringen sista försvarare och nickade in bollen i i egen bur, relativt ohotad från närmste anfallande spelare.

Utsikten fortsatte sedan ösa på framåt och vann till slut med 4–0.

Därmed har serieledarna tre poäng ned till Västerås och fortsatt tolv poäng ned till GAIS på kvalplats, som också vann sin match mot AFC Eskilstuna med 3–0.