Så startar Sverige mot Ryssland

Av: Michael Wagner, Petra Thorén

Publicerad:
Uppdaterad:

Sverige möter Ryssland i vänskapslandskamp under torsdag kväll.

Det blir med en oprövad elva men med Jordan Larsson och Alexander Isak i anfallet.

– Jag tror de kan prestera väldigt bra tillsammans, säger förbundskapten Janne Andersson.

Janne Andersson lämnade startelvan mot Ryssland vid onsdagens presskonferens.

Sveriges elva mot Ryssland: Kalle Johnsson-Emil Krafth, Sebastian Holmén, Carl Starfelt, Pierre Bengtsson–Sebastian Larsson (lagkapten), Gustav Svensson, Mattias Svanberg, Ken Sema–Jordan Larsson, Alexander Isak.

Till matchen i Moskva följer inte Dejan Kulusevski, Juventus, eller Ludwig Augustinsson, Werder Bremen, med. De båda stoppas av lokala covidföreskrifter i Italien respektive Tyskland och ansluter först till landslaget inför Nations League-mötet med Kroatien på söndag.

Mittbacken Filip Helander, Glasgow Rangers, lämnar landslagssamlingen på grund av en lättare skada.

– Jag kommer göra ett antal förutbestämda byten också, men vilka det blir tänker jag inte berätta nu, säger förbundskaptenen Janne Andersson med ett leende. Jag vill gärna se hur de som får startar presterar också.

– De allra flesta som spelar mycket i morgon kommer inte spela lika mycket på söndag, mot Kroatien. Det är min grundinställning, men jag måste vara öppen för förändringar, säger Andersson.

De mest oprövade som får chansen mot Ryssland är Sebastian Holmén, Willem II, Carl Starfelt, Rubin Kazan och Mattias Svanberg, Bologna.

– De har sett bra ut på träningarna. De är väldigt kloka på att förstå hur vi ska spela. Det ska bli spännande att se hur de ser ut i matchen, säger Janne Andersson.

Jordan Larsson
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Jordan Larsson

Mest kittlande och högst status har den nya anfallskombinationen med Jordan Larsson, Spartak Moskva, ihop med Alexander Isak, Real Sociedad.

– Jag tror de kan prestera väldigt bra tillsammans. Man kan inte inte förvänta sig att allt ska fungera perfekt direkt. Men det är två väldigt bra fotbollspelare.

– Jordan har fortsatt att utvecklats i Spartak Moskva som är ett av de tre, fyra bästa lagen i ganska tung och bra liga som den ryska är nu för tiden. Jordan har haft en jättebra utveckling.

– Just kombinationsspelet mellan Jordan och Alex (Isak) men även med mittfältet kan bli bra. Både Jordan och Alexander Isak har varit med på våra januariturneringar och där fått chansen att lära känna vårt spel, säger Janne Andersson.

Jordan Larsson var redan igår hoppfull om spel mot Ryssland.

– Eftersom det kommer två Nations Leaguematcher så är det någon match man får spela är det den här, sen utesluter jag inte att man kan få speltid i de andra matcherna också, sa han.

En av hans främsta lärdomar i rysk fotboll är det fysiska spelet:

– Att använda kroppen lite mer. Det är en fysisk liga, många stora mittbackar så jag har blivit lite bättre på att hålla undan dom...

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.