Zlatan kritiseras efter bråket: ”Skamligt”

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Zlatan Ibrahimovic får det lägsta spelarbetyget efter Milano-derbyt.

La Gazzetta dello Sport ger honom och franske mittfältaren Soualiho Meite låga 4,5.

Corriere dello Sport har bild på honom och Romelu Lukaku på förstasidan med rubriken ”Skamligt”.

De italienska medierna sågar Zlatan Ibrahimovic efter den känslostarka kvartsfinalen mellan Milan och Inter i den italienska cupen.

Han gjorde 1–0 i den 31:a minuten, fick varning efter bråket med Romelu Lukaku i 45:e minuten och blev utvisad efter andra gula kortet i den 58:e minuten.

I motiveringen till det låga spelarbetyget 4,5 efter matchen skriver La Gazzetta dello Sport: ”Zlatan visade hur man förstör för sig själv och Milan. Det fanns förutsättningar för ett fantastiskt derby efter hans mål 499 i karriären, han kunde ha varit dominant. Sedan kom galenskapen, grälet och provokationen till Lukaku. Det slutade med kaos och senare en tackling bakifrån på Aleksandar Kolarov. Han borde vara arg på sig själv.”

”Även barnen ser”

Krönikören Andrea Masala går hårt åt både Zlatan Ibrahimovic och Romelu Lukaku och skriver enligt Fotbollskanalen: ”Det finns gränser för allt, på bästa sändningstid ser även barnen dem: ilskan, bråket, med svordomar och ord med stänk av rasism, även åsnor, mammor och fruar tas med. De båda tog fram sin värsta repertoar. Det var en riktigt dålig show”.

Bråket mellan jättarna upprör också krönikören Roberto Perrone på Corriere dello Sport som kritiserar Zlatan Ibrahimovic: ”Milan är på gott och ont beroende av Ibrahimovic. När han skiner så följer hans lagkamrater, som trogna lärjungar, honom över alla hinder. Men när mörkret faller så vet de inte längre vad de ska göra och går vilse”.

Bad om ursäkt

Efter matchen ska Zlatan Ibrahimovic ha bett om ursäkt till sina lagkamrater efter det inträffade.

– Zlatan bad om ursäkt, Som en stor mästare han är, säger tränaren Stefano Pioli.

Det var i slutet av den första halvleken som det uppstod ett flera minuter långt ordbråk och en tuppfäktning mellan Zlatan Ibrahimovic och Romelu Lukaku.

Efter halvtidssignalen försökte belgaren jaga efter svensken ut i spelartunneln och skrek efter honom, men stoppades handgripligen av lagkamrater som förde bort honom.

Foto: Marco Luzzani / Getty Images Europe

Hånades i United

Den 39-årige svensken och den 27-årige belgaren har duellerat som storväxta anfallsstjärnor i de båda MIlano-klubbarna. Med mål, i derbyna och på sociala medier.

Lukaku har kallat sig kungen av Milano. Ibrahimovic har svarat med att kalla sig gud.

Förhållandet mellan dem har varit frostigt sedan de spelade tillsammans i Manchester United säsongen 2017/2018 och Romelu Lukaku brutit med agenten Mino Raiola.

Även om Zlatan Ibrahimovic gav honom tröjnumret 9 och i stället tog 10, så blev Romelu Lukaku hånad av honom för sin bristande teknik.

”De kanske inte var vänner, nej. Rivaler med ett leende, ja. Till i går”, skriver La Gazzetta dello Sport.

Möts om tre veckor

Inter vann cupmötet med 2–1 efter att Christian Eriksen lite i skymundan avgjort med 2–1 på den långa tilläggstiden.

I semifinalen väntar vinnaren mellan Juventus och Spal i Turin under onsdagskvällen.

Söndag den 21 februari möts Milan och Inter nästa gång i italienska Serie A.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.