Uppdaterad 2021-01-27 | Publicerad 2021-01-26

Zlatan Ibrahimovic spräckte nollan.

Sedan rök svensken ihop med Romelu Lukaku.

Tio minuter in på andra halvlek blev Milan-anfallaren utvisad.

Kvartsfinalen mellan Inter och Milan i Coppa Italia var mållös i 30 minuter – då klev Zlatan Ibrahimovic fram. Svensken fick bollen i höjd med straffområdeslinjen och hittade det bortre hörnet.

1–0 för de rödsvarta.

I slutet av halvleken utbröt ett stort bråk på planen efter att Milans Alessio Romagnoli tryckt till Romelu Lukaku. Flera spelare var inblandade, bland annat Lukaku och Ibrahimovic som lade sina pannor mot varandra, båda märkbart irriterade. Belgaren försökte därefter leta sig fram till svensken efter halvtidsvisslan, men Inter-spelare höll tillbaka sin lagkamrat.

Utvisad i början av andra

Drygt tio minuter in på den andra halvleken fick svensken sitt andra gula kort och blev därmed utvisad, efter att ha fällt en Inter-spelare på mittplan.

Med en man mindre på plan blev det tufft för Milan – och med 20 minuter kvar att spela kvitterade Lukaku från straffpunkten.

Kort efter 1-1 tvingades Paolo Valeri bryta matchen. Vem Paolo Valeri är? Huvuddomaren. Valeri tog sig för baksida lår, klev av och ersattes av fjärdedomaren.

Med tre minuter kvar av de tio tilläggsminuterna kom avgörandet. Inter tilldelades frispark, fram klev inbytte – och ifrågasatte – Christian Eriksen och skickade in 2-1 i krysset.

Ridå Milan. Inter till semifinal.

”Två jättar”

– Det första gula kortet ledde till ett andra. De (Ibrahimovic och Lukaku) är två jättar, de sa något till varandra, jag vet inte vad. Det är sådant som händer, vi får blicka framåt, säger Milans tränare Stefano Pioli till RAI Sport.

På frågan om Zlatan förstörde för Milan svarar Pioli:

– Vid det andra gula kortet försökte han jobba hemåt och hjälpa laget. Han kunde ha saktat ner, men det är sådant som händer.

Inters tränare Antonio Conte om bråket:

– Jag har varit spelare och jag vet att det kan hetta till och att situationer kan uppstå. Ibrahimovic är en vinnare, en krigare, och jag tycker även att Romelu växer i den aspekten.

”Ropa efter din mamma”

Vilka ord som yttrades mellan Ibrahimovic och Lukaku framkom senare under natten.

I klipp från matchen hörs hur Lukaku erbjuder Ibrahimovic att göra upp utanför planen. Zlatan skrattar och svarar ”Okej, ropa efter din mamma. Gå och gör din voodoo-skit”, enligt RAI Sport.

Kommentaren anklagades för att vara rasistisk men Zlatan förnekar att så var fallet. Han menar att han i stället syftar på en tidigare händelse från Lukakus tid i Everton då han tackade nej till ett kontraktförslag från klubben på grund av ett voodoo-meddelande. Det var dock inte så det gick till menar Lukaku själv.

<div data-tipser-pid="5f10385c9c4ead0001f58e99" data-tipser-view="compact"></div>