Uppdaterad 2017-11-17 | Publicerad 2017-11-14

Danmark gör Sverige sällskap i VM efter jättekrossen.

Tottenhamstjärnan Christian Eriksens sänkte Irland med sitt hattrick.

– Han är definitivt Nordens bästa spelare just nu, säger Kanal 9:s expert Henok Goitom.

Det stod 0-0 i playoffmötet mellan Danmark och Irland efter den första matchen. Den andra blev desto målrikare. Irland tog lednignen redan efter sex minuter när Shane Duffy satte 1-0 för hemmalaget.

Men Danmark behövde bara ett mål för att vara vidare på bortamålsregeln.

I den 29:e minuten kom det efter att Andreas Christensens touch gått via stolpen och en försvarare och in i mål.

Mindre än tre minuter senare ökade Tottenhamstjärnan Christian Eriksen på till 2-1 efter ett fint danskt anfall.

Bendtner satte straff

Irland behövde i det läget göra två mål för att ta sig till VM. Men i den 63:e minuten gjorde Eriksen sitt andra mål i matchen och nu behöver Irland ett mirakel. I stället gjorde Eriksen sitt tredje mål i matchen med kvarten kvar. Eriksen gjorde sitt elfte mål i VM-kvalet, och har gjort 15 mål på de 15 senaste landskamperna.

– Han är på en topp, toppnivå, även i Tottenham. Han är nyckelspelare i sitt eget lag som går jättebra i Champions League och Premier League, så definitivt Nordens bästa spelare just nu, säger Henok Goitom i Kanal 9:s sändning.

Nicklas Bendtner byttes in i slutminuterna och i den 89:e minuten fixade han en straff. Bendtner tog själv hand om straffen och smällde upp 5–1 i nättaket.

Efter storsegern gjorde Danmark ”en Sverige” och stormade den danska tv-studion och den tidigare spelaren Lars Jakobsen, som nu är expert, dränktes i öl.

Det är första gången någonsin som tre nordiska länder deltar i VM. Lottningen till mästerskapet i Ryssland går av stapeln 1 december.