Galatasaray mästare efter kaosmatch

Uppdaterad 2015-05-26 | Publicerad 2015-05-25

Titeln rann Fenerbahce ur händerna.

Då spårade mötet med Istanbul Basaksehir ur helt och Fenerbahce drog på sig fyra röda kort sista tio minuterna.

Därmed är Galatasaray turkiska ligamästare.

Fenerbahce var tvungna att bortabesegra Istanbul Basaksehir för att hålla liv i den turkiska ligatoppen inför sista omgången.

Men efter en mållös första halvlek satte hemmalagets Mehmet Batdal både 1- och 2-0 och guldchansen försvann allt längre bort. Diego reducerade visserligen i 81:a minuten innan Mehmet Topuz drog på sig bortalagets första röda kort.

Inte ens det kunde stoppa jakten, Pierre Webo kvitterade nämligen i 88:e minuten.

20:e titeln

Sen spårade matchen ur helt. Bruno Alves blev utvisad i 90:e för sitt andra gula kort när han orsakade en straff om Mehmet Batdal missade. På övertid han också Caner Erik dra på sig rött innan kalabaliken avslutades med att Pierre Webo drog på sig ett rött efter en huvudspark på Istanbul-spelare.

Matchen slutade 2-2 och det innebär att Galatasaray har ointagliga fem poängs försprång inför slutomgången. Titeln är Galatasarays 20:e i historien.