Storklubben inledde försäsongen med hela 7–0 mot LA Galaxy.

– Det är fantastiskt hur de presterade, säger holländaren enligt Uniteds officiella Twitter-konto.

För första gången någonsin har Manchester United en manager som inte kommer från Storbritannien eller Irland.

Holländaren Louis van Gaal åkte praktiskt taget direkt från VM till Manchester för att inleda försäsongen i sin nya klubb.

Tidigt på torsdagsmorgonen, svensk tid, var det dags för det första testet. United, som är i USA på träningsläger, tog sig an Los Angeles Galaxy i säsongspremiären – och gav Louis van Gaal en fin start på sejouren.

De rödklädda vann med hela 7–0 efter att ha gjort tre snabba mål i matchens slutskede.

– Det här är en femstjärnig show av Manchester United, sa de lyriska kommentatorerna i Manchester Uniteds egen tv-kanal som sände matchen.

Danny Welbeck inledde målskyttet i 13:e minuten innan Wayne Rooney tryckte dit två mål, varav ett på straff, strax före paus.

Young avslutade målskyttet

I andra halvlek fortsatte måluppvisningen. 20-årige Reece James stod för 4–0 och 5–0 innan Ashley Young fullbordade utklassningen genom att göra både 6–0 och 7–0 i slutet.

– Det är fantastiskt hur de presterade. 7–0 var en överraskning men det var vackra mål, säger van Gaal enligt Uniteds officiella Twitter-konto.

Louis van Gaal ställde upp med en namnkunnig startelva innehållande David De Gea i mål och båda nyförvärven Luke Shaw och Ander Herrera bland utespelarna. Holländaren testade en 3–5–2-liknande formation med tre innerbackar och yttermittfältare/ytterbackar.

Herrera och Darren Fletcher var sedan de enda som blev kvar på planen hela matchen när van Gaal gjorde inte mindre än nio byten i paus. Herrera assisterade till ett par av målen och utsågs av matchsponsorn till planens bäste spelare.

Stefan Ishizaki startade för Galaxy.

För United väntar härnäst Roma i träningsturneringen Champions Cup. Mötet spelas på lördag.