Zlatan var tillbaka i startelvan igår.

MONACO. I dag kommer Zlatan Ibrahimovic hem till Sverige för EM-kvalsamling.

Han gör det med vet­skapen om att formen är bra trots skadeuppehållet.

Och han gör det med insikten om att det krävs inför ödesmatcherna.

– Två svåra matcher, vi är i behov av två bra resultat, säger anfallaren efter sin comeback.

Ryssland först borta och sen Österrike hemma.

Om gårdagen i Monaco blev en sensommar­smekning kommer det att blåsa hårdare kommande dagar kring Zlatan Ibrahimovic.

Men PSG:s och Sveriges anfallare verkar redo.

Tillbaka efter en ligamentskada spelade han från start när PSG vann mot Monaco, 3–0.

Zlatan Ibrahimovic var involverad i de två första målen.

Och sviterna efter skadeuppehållet syntes inte.

– Han var fin i touchen, fin i mottagningarna och stark. Han mötte ofta på ett tillslag, säger före detta Monaco-proffset och numera tv-experten Pontus Farnerud till Sportbladet.

Zlatan Ibrahimovic hade själv knappt fått av sig matchstället innan han i sina officiella kanal, Zlatan unplugged, deklarerade:

– Jag kände mig rörlig och fick mycket boll.

Fick första chansen

Och viljan att spela syntes.

Den svenske anfalls­stjärnan gick djupt och hämtade boll tidigt i matchen och hade efter fem minuter fem stycken boll­kontakter.

Det var också Zlatan Ibrahimovic som fick PSG:s första chans.

Efter sex minuter slog högerbacken Serge Aurier ett inlägg som Zlatan mötte halvt felvänd. Han vände in centralt i planen och sköt med högern. Skottet gick dock strax utanför.

PSG hade fler chanser i första halvlek (Lucas fri, Cavani-nick över) men lyckades inte spräcka nollan och efter 30 minuter kunde ett kontringsbaserat Monaco flytta fram positionerna.

Friställde Cavani

Men när matchen stod och vägde i andra halvlek var det Zlatan Ibrahimovic som var med och skapade matchens första mål. Zlatan Ibrahimovic fick en passning centralt, slog ut den till en rättvänd Blaise Matuidi i fart till vänster som med ett snabbt inlägg hittade Edinson Cavani på rätt yta. Cavani nickade snyggt in 1–0 för PSG.

Zlatan hade sedan två fräcka försök där han sökte Blaise Matuidi, men det var i den 73:e minuten som det gav utdelning. Zlatan friställde Cavani men en kort väl slagen passning i djupled. 2–0 punkterade matchen.

Några minuter senare var det slutspelat för Zlatan Ibrahimovic, som ersattes av Ezequiel Lavezzi (som tackade med att göra 3–0).