Vann händelserik semi i cupen

Till final Benfica stormar fram på alla fronter.

Tio gula, två röda.

Supportrar som sprang in på planen, tränare som visades upp på läktaren.

När krutröken skingrats i portugisiska cupens semifinal hade Benfica slagit ut Porto.

Benfica går mot en strålande säsong. Bara två poäng behövs för att säkra ligaguldet, bara Juventus (nåja) står i vägen för en final i Europa League - och i går tog man ett stort kliv mot cuptiteln i Portugal. Efter 1-0-förlust i semifinalen borta mot Porto väntade returmöte, och efter slutsignalen hade ärkerivalerna bjudit på en kaotisk match som innehöll allt.

Moyes på plats

Benfica tog ledningen och tappade den, men när Enzo Perez slog in 2-1 på straff i början av andra halvlek vädrade hemmapubliken morgonluft. På läktaren satt även Manchester Uniteds tränare David Moyes, enligt Daily Mail för att spana in Portos mittback Eliaquim Mangala och anfallaren Jackson Martinez. Han fick se en hysterisk avslutning på på en hysterisk match. Ett Benfica med en man mindre behövde ett mål till för att gå vidare, och vem klev fram om inte den ende portugisiske spelaren i hemmalagets startelva?

Båda tränarna utvisade

Andre Gomes lättade bollen över en motståndare, vinklade in den i främre hörnet och firade med att dra av sig tröjan framför en glödande, gungande publik. Några supportrar kunde inte kontrollera sig och rusade in på planen - och minuterna senare visade domare Pedro Proenca ut både hemmalagets och bortalagets tränare. Även gästernas Ricardo Quaresma såg rött och svarade med att ta domaren i hand innan han lämnade planen. Totalt delade Proenca ut tio gula och två röda kort.

Hemmalaget kunde hålla undan och ta sig till final. Där väntar ett Rio Ave vars främsta bedrift i cupen är ett silver för 20 år sedan. Benfica? De stormar vidare mot en möjlig triss i titlar.