Tankovic tvåmålsskytt i Hammarbys segermatch

Muamer Tankovic.

Muamer Tankovic gjorde bara ett mål på elva matcher från start förra året.

Kanske blir det fler i årets allsvenska.

I 2–1-segern mot schweiziska Stade Nyonnais gjorde han båda målen för Hammarby.

Före dagens match i portugisiska Atlantic cup hade Hammarby förlorat sina möten med tjeckiska Jablonec och irländska Shamrock Rovers, det senare på straffar.

Dagens motståndare Stade Nyonnais hör hemma i den schweiziska tredjedivisionen, men trots det var Bajen långt ifrån överlägsna på Estádio da Nora i Ferreiras.

I den 27:e minuten gjorde Hammarby ändå 1–0 efter att Jiloan Hamad hittat Muamer Tankovic med en fin passning i djupled. Fri med målvakten placerade Tankovic in ledningsmålet. När passningen slogs stod Pa Dibba, men domaren ansåg inte att han påverkade spelet.

Ska vara starkare

I den andra halvleken kvitterade Stade Nyonnais direkt när provspelande Sonny Kok överlistade Davor Blazevic i Hammarbymålet.

Men bara några minuter senare tog Hammarby ledningen igen. Återigen var det Hamad som frispelade Tankovic.

2–1 stod sig sedan matchen ut.

– Det är alltid skönt att vinna, även fast det är försäsong och mycket byten, säger Jiloan Hamad i C Mores sändning efter matchen.

– Vi är starkare och det ska vi vara. Jag tycker ändå att vi faller in lite i deras spel. Det blir ganska mycket långa bollar för att man tar det säkra före det osäkra. Med en bättre plan tror jag att det hade kunnat gå undan, fortsätter han.

Lite hackigt

Hamad var även nöjd med sin egen insats och sina två assist.

– Det kändes bra. Det har känts bra hela lägret egentligen. Svenska cupen är runt hörnet och man kommer igång mer och mer. Vi behöver den här tiden som lag och även individuellt. Vi har kört på ganska hårt och lagt in styrkepass. Man kanske inte ska känna sig hundra procent pigg och fräsch här och nu, men det kommer vi att vara i cupen.

Hammarbys nye huvudtränare Stefan Billborn mönstrade en något reservbetonad startelva.

– Det är lite hackigt. Det har det varit de senaste matcherna också, men det tror jag är ganska normalt. Vi har roterat många spelare, men när säsongen börjar ska vi vara stabila, säger Jiloan Hamad.