HBK rasade ihop - Gefle vann med 4–0

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-08-03

”Vi rasade inte ihop”

Ingen Peter Larsson. Ingen Tomas Zvirgzdauskas. Då rasade Halmstad fullständigt ihop och förlorade med pinsamma 4–0 borta mot Gefle.

– Det var en härlig seger för oss, säger Gefle-tränaren Pelle Olsson till PPV.

Tvåmålskytt Hasse Berggren hade, liksom hela Gefle, en bra dag mot Halmstad.

Det såg helt okej ut efter första halvlek för Halmstad på Strömvallen. Gästerna hade ett bra grepp om matchen utan att för den sakens skull dominera på något sätt. Gefle hade problem att skapa chanser även om debuterande nyförvärvet Alexander Gerndt gjorde en bra insats längst fram. I den andra halvleken tappade HBK spelet fullständigt.

Ericsson avgjorde

1–0 kom på straff sedan Amadou Jawo fällts av Anel Raskaj. I den 54:e minuten satte Mathias Woxlin enkelt bollen i nät. HBK chockades av målet och hade sedan egentligen ingenting att komma med. I den 71:a minuten kom 2–0 sedan Gerndt hittade Johannes Ericsson vars pressade skott satt i mål. Därmed var matchen avgjord.

– Vi börjar andra halvlek lite mer optimistik. Fick spela i ledning för försat gången på länge. Det var precis vad laget behövde. Det gav härlig spelglädje, säger Pelle Olsson.

Två mål av Berggren

Gerdnt byttes ut mot Hasse Berggren med en kvart kvar att spela och denne hade bara varit på planen i två minuter innan han enkelt fick göra 3–0. Det dröjde bara tre minuter till innan Berggren fastställde slutresultatet.

Inget ras

En viktig seger för Gefle. En oerhört tung förlust för Halmstad som alltså rasade ihop i andra halvlek.

– Jag tycker inte att vi rasar ihop fullständigt. Sedan får de ligga och kontra. Vi skapar oerhört lite. Deras kontringsspelet är vasst, säger tränaren Janne Andersson till PPV.