Nilsson Lindelöf bojkottar TV4 och Fotbollskanalen

AVSLÖJAR: Stjärnan väljer att nobba

Av: Michael Wagner

Publicerad:
Uppdaterad:

TORSHAMN. Sveriges största fotbollsstjärna, Victor Nilsson Lindelöf, 25, bojkottar TV4 och Fotbollskanalen.

Orsaken är tidigare publiceringar kring Manchester United-försvararens nej till landslaget i våras.

– Vi tycker att det är en olycklig situation, och vi beklagar om han upplevde att det var jobbigt, men fortfarande tycker vi det är viktigt att stå för den publicistiska integriteten, säger TV4:s sportchef Erik Westberg.

Svenska fotbollslandslaget har vid olika tillfällen efter VM 2018 haft en turbulent relation med media.

Nu är en ny kontrovers ett faktum.

Sportbladet kan avslöja att Victor Nilsson Lindelöf bojkottar TV4 och Fotbollskanalen under den pågående landslagssamlingen.

Landslagsstjärnan ställer inte upp på några intervjuer från företagen eller svarar på frågor från deras reportrar i den mixade zonen.

Enligt Sportbladets uppgifter har det pågått intensiva diskussioner mellan SvFF och TV4, som har rättigheterna till landslagets samtliga EM-kvalmatcher, för att lösa konflikten. 

TV4:s sportchef Erik Westberg bekräftar bojkotten och säger:

– Vi tycker självklart att det är tråkigt att Victor Nilsson Lindelöf väljer att inte prata med oss, men vi respekterar Victors beslut. 

Tackade nej till Blågult i mars

När Janne Andersson i mars presenterade landslagstruppen till EM-kvalmatcherna mot Rumänien och Norge fanns Victor Nilsson Lindelöf med.

Men dagen innan truppen skulle samlas avslöjade Fotbollskanalen att Nilsson Lindelöf hade lämnat återbud, vilket kort därefter bekräftades av förbundet som angav personliga skäl.

Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Fotbollskanalen skrev att förutom att Nilsson Lindelöf skulle bli pappa i närtid fanns det ytterligare en orsak till landslagsnejet:

”Uppgifter till Fotbollskanalen gör gällande att en faktor även varit att United-stjärnans nära vän John Guidetti petats av Andersson. Dessutom har mittbacken sedan ett längre tag haft en lite knivig relation med förbundskaptenen”.

Även Viasat rapporterade om liknande uppgifter.

En vecka senare, mitt under den pågående landslagssamlingen, kom det fram att Nilsson Lindelöf och hustrun Maja blivit föräldrar. 

I ett längre blogginlägg återgav senare Maja Nilsson komplikationerna i samband med förlossningen.

– Som vi fått det förklarat det för oss bygger beslutet (om bojkott) på tidigare publiceringar från oss om honom. Det har att göra med hela publiceringen i samband med hans återbud till landslaget i våras, säger Erik Westberg.

Står fast vid publiceringen

Hur länge gäller beslutet?

– Jag hoppas att det här bara gäller den här samlingen. Samtidigt tycker jag det är viktigt att säga att vi är väldigt noga med trovärdigheten kring våra publiceringar. Efter att vi har gått igenom det som det här handlar om, och hur andra medier hanterade det, så står vi fast vid våra publiceringar. 

Har Victor Nilsson Lindelöf krävt någon offentlig ursäkt för att ställa upp i intervjuer med er?

– Jag vill inte gå in på vad våra samtal med förbundet innehåller. Det är mellan oss. 

– Vi tycker att det är en olycklig situation, och vi beklagar om han upplevde att det var jobbigt, men fortfarande tycker vi det är viktigt att stå för den publicistiska integriteten. 

Mot vilka gäller bojkotten?

– Han avböjer intervjuer med TV4 och Fotbollskanalen.

Vad händer om ni ställer frågor i den mixade zonen?

– Det vet vi inte, men vi respekterar hans beslut och kommer inte utmana det genom att ställa några frågor eftersom han inte kommer svara på några frågor från oss, säger Erik Westberg.

Även Zlatan bojkottade

Det är inte första gången en landslagsstjärna väljer att inte prata med ett specifikt mediabolag.

Zlatan Ibrahimovic bojkottade under fem års tid, 2003–2008, intervjuer eller frågor från Aftonbladet.

I en intervju med Viasat i våras gav Victor Nilsson Lindelöf sin syn på Fotbollskanalen/TV4:s publicering:

– Folk spekulerar alltid i vad som ligger bakom saker och ting. Det jag inte kan förstå är hur folk inte kan respektera att det är en personlig anledning. För mig är det helt sjukt att man inte bara kan respektera det och släppa det. Men så är det väl, spelar man fotboll måste man dela allt som händer i ens liv. Så är det väl kanske, men för mig är det helt sjukt.

Färöarna–Sverige startar 20.45 i kväll och sänds i TV4

Nytt avsnitt av Bank & Frändéns podd

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.