Tunisien missar åttondel – trots skrällseger mot Frankrike

Uppdaterad 2022-12-01 | Publicerad 2022-11-30

Tunisien gjorde allt i sin makt för att nå avancemang och chockslog Frankrike med 1–0.

Men det räckte inte.

Resultatet i den parallella gruppspelsmatchen innebär att man missar åttondelsfinal.

Det var ett inspirerat Tunisien som äntrade gräsmattan när man ställdes mot ett roterat, redan slutspelsklart, Frankrike.

Hoppet om avancemang levde fram till slutsignal och spelarnas besvikelse var påtaglig efter en kämpainsats. Då var det nämligen ett faktum att Australien slagit Danmark (1–0) i den parallella gruppspelsmatchen. Ett resultat som innebär att australiensarna tar hem andra platsen och biljetten till åttondelsfinal.

– Man tycker såklart synd om Tunisien efter insatsen i den här matchen, säger C Mores expert Hanna Marklund.

För Tunisien var det Wahbi Khazri som gjorde segermålet. De till dagen vitklädda vann en duell på offensiv planhalva och Khazri sprang många meter med bollen centralt i banan innan han placerade in 1-0 med vänsterfoten i den 58:e minuten. Tunisien pressade Frankrike, både före och efter fullträffen, och var flera gånger nära ytterligare ett mål.

Dramatik i slutet

Det blev också dramatiskt i slutminuterna. Frankrikes Antoine Griezmann satte ett kvitteringsmål sent under tilläggstiden och domaren blåste av matchen. Men plötsligt påkallades han för en VAR–koll och dömde bort Griezmanns fullträff. Matchen fortsatte sedan i ett par minuter innan slutsignalen ljöd för sista gången.

Frankrike, som står som gruppsegrare, ställs mot tvåan i grupp C. För Australien väntar vinnaren i samma grupp. I grupp C finns Polen, Argentina, Saudiarabien och Mexiko.

Wernbloom: Så här är stjärnorna på planen