Uppdaterad 2022-12-12 | Publicerad 2022-12-11

Pepe, 39, åkte på dubbla smällar under kvartsfinalen mot Marocko.

Inte nog med att Portugal blev utslaget ur VM.

Mittbacken spelade dessutom med bruten arm.

Portugals VM-drömmar krossades under lördagen. Marocko vann med 1–0 i kvartsfinalen, efter ett mål av Youssef En-Nesyri i den första halvleken.

Cristiano Ronaldo lämnade planen i tårar och efteråt var portugiserna rasande över domarinsatsen.

– Det är väldigt märkligt att en domare från ett land (Argentina) som fortfarande är kvar i mästerskapet får döma oss, sa Bruno Fernandes bland annat.

Pepe bröt armen

En som också irriterades över domsluten var den 39-årige mittbacken Pepe.

– Efter det jag sett i dag kan de lika gärna gärna ge titeln till Argentina redan nu, sa han.

Den tidigare Real Madrid-stjärnan hade dessutom en extra tung kväll – då han tvingades fullfölja matchen med en bruten arm.

Wernbloom: Så är en dag på mästerskap – timme för timme

Bandagerade sig själv

Pepe skadade sig under kvartsfinalen, och med ett fåtal minuter kvar av matchen sprang han ut till avbytarbänken. Väl där fick han ett bandage som han lindade in sig själv med, samtidigt som spelet var igång.

När mittbacken missade ett gyllene nickläge i slutet tog han sig för bandaget och grimaserade i smärta.

Något byte blev det heller aldrig, och Pepe spelade därmed över 98 minuter.

Det portugisiska fotbollsförbundet har via sin hemsida bekräftat att 39-åringen drabbats av en fraktur i vänster arm. Detta konstaterades efter en undersökning på sjukhus i Doha.