KÖPENHAMN. Farsan vann Champions League för 17 år sedan.

Nu ska sonen spela den finaste klubbturneringen av dem alla för första gången och hoppas få möta Barcelona och Celtic – klubbarna han har så nära band till.

– Det är en dröm som har gått i uppfyllelse, säger Jordan Larsson till Sportbladet efter att hans FC Köpenhamn slagit ut polska Rakow i playoff.

Följ Champions League-lottningen: Seedningsgrupper och speldatum

Jordan Larsson har spelat elitfotboll i nio år, sju klubbar och fem länder.

Men 26-åringen har aldrig spelat Champions League, turneringen som hans pappa Henrik var med och avgjorde finalen i för Barcelona 2006.

Tills nu.

För i kväll spelade Larsson och FC Köpenhamn, där det blåagula inslaget också utgörs av lagkaptenen Viktor Claesson och supertalangen Roony Bardghji, 1–1 i playoff-matchen på hemmaplan mot polska Rakow, med förra Häcken-spelaren Gustav Berggren på mittfältet. Därmed är FCK vidare med 2–1 efter segern på bortaplan för en vecka sedan.

– Det är galet. Det är en dröm som gått i uppfyllelse. Man har sett det på tv många gånger och drömt om att få stå där en gång och nu står man där, säger Larsson efter matchen.

Bardghji kvar på bänken

FCK, med bara tre danskar i startelvan, hade alltså 1–0 med sig inför returen på ett fullsatt Parken i Köpenhamn och i den 35:e minuten fick mittbacken Denis Vavro arenan att explodera när han påpassligt klippte till på volley från minst 35 meter och överrumplade polackernas målvakt som stod snett i målet och väntade på inlägg.

– När jag såg att han skulle skjuta tänkte jag att ”nej, nu hamnar bollen utanför arenan” (skratt), säger Jordan.

Orri Oskarsson och Jordan Larsson.

Jordan Larsson var sedan ett ribbskott från nära håll från att utöka till 2–0 i den 45:e minuten på inlägg av Claesson.

Polackerna såg ut som ett slaget lag i andra halvlek när de i den 87:e minuten plötsligt kvitterade till 1–1 genom Lukasz Zwolinski på sin första riktiga chans. Men närmare än så kom man aldrig även om det blev en viss forcering under tilläggstiden.

17-årige Bardghji, som sköt FCK till playoff med en iskall Panenka-straff i straffläggningen mot Sparta Prag, blev kvar på bänken i kväll medan Claesson spelade 90 minuter och Larsson byttes ut efter en timme.