Det var dock för sent.

Milan föll med 1–2 i stormatchen mot Juventus.

Zlatan Ibrahimovic missade många bra chanser mot Juventus.

Nej, det här var inte Zlatan Ibrahimovics match.

Men i början såg det ut som att det skulle kunna bli det. Redan i den sjunde minuten drog han till med ett tungt direktskott från knappa 20 meter som skruvade sig mot det högra krysset. Men det gick inte in, i stället träffade skottet ribban.

Storari räddade mycket

Blott två minuter senare hade han en ny chans, men Juventus målvakt Marco Storari styrde skottet till hörna.

Där och då såg det ut att vara Milans match. Laget förde matchen och hade chanserna.

Men något hände, Juventus jämnade ut spelet och Milan tappade sitt.

Men en sak fortsatte: Zlatan Ibrahimovic skapade chanser. Och han fortsatte att missa.

Två chanser på tilläggstid

De vassaste lägena kom på tilläggstd (då ställningen var 0–1 efter mål av Fabio Quagliarella). Först fick han ett perfekt inlägg från Pato, som han dock nickade rakt på Storari som räddade på mållinjen.

En minut senare tog han ner ett inlägg på bröstet, vräkte sig förbi två försvarare men dunkade skottet över mål.

I den andra halvleken skapade han betydligt mindre, och Juventus såg ut att avgöra matchen när Alessandro del Piero efter 20 minuter gjorde 2–0, hans 200:e ligamål i karriären.

Nätade till slut

Men med åtta minuter kvar av ordinarie tid blev det lite spänning i matchen, tack vare målsumparen Ibrahimovic. På ett fint vänsterinlägg av Luca Antonini stod Zlatan för en riktigt bra nick som Storari inte kunde rädda.

Men det blev Milans enda mål, trots att laget dominerade totalt på slutet och skapade flera bra chanser – inte bara genom Ibrahimovic. Juventus vann, och kliver upp till tredje plats i tabellen, en poäng efter tvåan Milan.