Kaká sköt Milan till åttondelsfinal

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2005-12-06

Tappert Schalke utslaget

kungen på san siro Med sina två mål – 2-1 och 3–1 – såg Kaká till att Milan får spela åttondelsfinal i Champions League.

En fantastisk, sprakande fotbollsfest.

Bara ett problem: ett lag var tvunget att åka ur.

Det blev Schalke 04 – och Milan är vidare.

– Synd, det skulle varit mycket trevligt att se Schalke en bit till i den här turneringen, säger Viasat-experten Glenn Hysén.

Efter en något trög inledning tog det hyperviktiga Champions League-mötet mellan Milan och Schalke 04 rejält fart i sluitet av första halvleken.

Andrea Pirlo sköt – med en magisk frispark – 1–0 till Milan tre minuter före paus. Schalke reste sig direkt – och Christian Paulsen kunde nicka in kvitteringen efter en perfekt frispark från Lincoln.

Två av Kaká

Rättvist 1–1 i paus – och fortsatt fest efter den.

Kaká såg ut att avgöra matchen med två kanonmål.

Först 2–1 då Andrej Sjevtjenko släppte bollen mycket snyggt till brassen som pangade in ledningsmålet.

Sedan 3–1 då Filippo Inzaghi passade (!) snyggt till Sjevtjenko, vars missade avslut blev en perfekt passning till Kaká på språng. Mycket kallt höll han i bollen och hittade en lucka i Frank Rosts bortre hörn.

– En fantastisk spelare, vilken fart och vilken kontroll, säger Viasat-experten Thomas Nordahl.

Schalke gav sig dock inte. Lincoln bröt ett uppspel och sköt – via Sjevtjenko – 3–2.

3–3 hade inneburit tyskt avancemang – och sista halvtimmen pressade laget tillbaka italienarna.

Märkligt sent (åtta minuter kvar) byttes anfallarna Ebbe Sand och Sören Larsen in.

Men någon riktig kvitteringschans fick aldrig tyskarna.

Kaká: Vi vann en svår match

Efter slutsignalen uppstod visst tjafs, och Gennaro Gattuso var rejält uppretad. Men lagkamrater lugnade honom – och Milan kunde fira avancemanget till slutspelet i Champions League.

– Jag skulle gärna se såna här matcher varje vecka. En fantastisk match och jag lider med Schalke, säger Glenn Hysén.

Matchens lirare var närmast lyrisk efteråt.

– Jag är överväldigad, säger Kaká.

– Vi vann en väldigt svår match och har lyckats ta oss vidare från en väldigt tuff grupp. Jag själv hade en mycket bra kväll.

PSV Eindhoven hade inga problem med att slå Fenerbache och är andra lag som tar sig vidare från grupp B till slutspel.

Johan D Lundin (johan.lundin@aftonbladet.se)