Skandal i Glasgow

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-10-03

Åskådare sprang in på planen och klappade till Milans målvakt

Dida bärs ut efter skandalen på Celtic Park.

Celtic satte segermålet mot Milan på stopptid. Då sprang en person in på planen och klappade till Milans målvakt Dida.

Nu kan Celtic riskera bestraffning av Uefa.

– Tråkigt när sånt här händer, säger förbundskaptenen Lars Lagerbäck i Viasat.

Scott McDonald petade in en retur som betydde 2–1 till Celtic och hela Celtic Park exploderade av glädje.

Men när Celticspelarna firade sprang en åskådare in på planen. På vägen förbi Milans målvakt Dida sträckte han ut vänsterarmen och träffade Dida som föll till marken.

– Det är en smekning, men Milan är ett smart lag och Dida ligger självklart kvar, sa Viasats expertkommentator Bo Peterson.

– Jag orkar inte debattera skiten. Det är en idiot som springer in på planen, sa Johan Mjällby i studion.

Dida bars ut på bår och tvingades byta. Celtic höll undan och vann.

Milan kvitterade på straff

Matchen i övrigt?

Celtic tog ledningen i 62:a minuten genom Stephen McManus. Dida missbedömde ett inlägg och McManus tofflade in bollen i mål. Milan kom dock tillbaka och bara sex minuter senare kom kvitteringen. Lee Naylor rev ner Alberto Gilardino och Kaka placerade den efterföljande straffen i mål.

Celtic var fast beslutet att avgå med segern och pressade på slutet. Inhopparen Shunsuke Nakamura gjorde några överstegsfinter och efter ett skott från Massimo Donati höll sig Scott McDonald framme på returen.

”Sista ordet är inte sagt”

Resten vet ni. Och frågan är nu om Celtic får bestraffning av Uefa.

När en åskådare sprang in på Parken i Köpenhamn under EM-kvalmatchen Danmark–Sverige förlorade Danmark matchen med 3–0 och tilldömdes böter av Fifa.

– Eftersom matchen slutfördes lär det inte bli poängavdrag. Men Celtic lär säkert få kraftiga böter och får kanske spela hemmamatcherna inför tomma läktare, säger förbundskaptenen Lars Lagerbäck i Viasat.