Publicerad 2013-04-26

Gais utan chans på Gamla Ullevi

Östersunds 3-0-mål i 3-1-segern mot Gais.

Ex-allsvenska Gais mot superettans nykomlingar Östersund. En match många på förhand hade räknat in som som en given vinst för Göteborgslaget. Då slog Östersund till med en riktig skräll.

Gais tog emot Östersund på Gamla Ullevi i superettans fjärde omgång. Makrillarna låg innan matchen före Östersund i tabellen, och hade favoritskapet på sina axlar. Östersund tog dock en tidig ledning genom Juanjo Hervias mål redan i den sjätte spelminuten. Ett resultat som stod sig halvleken ut.

– Vi spelade alldeles för dåligt i första halvlek, det har vi inte råd med. Det kändes som att vi kom in i det i andra och vi hade en kvittering på gång, sa Gais Kenneth Gustafsson till TV4 Sport.

"Inte flyt med domarna"

I andra halvlek låg Gais på för en kvittering, utan att lyckas.

Resultatet stod sig till matchens sista fem minuter då göteborgspubliken fick se en målexplosion. Ur deras synvinkel kom dock de flesta målen från fel lag. Östersund hade nämligen fyra lyckominuter där först Ryan Gilligan satte tvåan på straff, och sen spädde Jamie Hopcutt på ledningen till 3-0 i 89:e minuten.

Gais fick dessutom Mirza Mujcic utvisad i 86:e minuten efter två gula kort, och det enda göteborgarna kunde glädja sig åt var tröstmålet i matchens slutminut. 1-3 skrevs slutresultatet till och efteråt hade Gais tränare svårt att smälta förlusten.

– Det är inte så kul att förlora. Vi har inte direkt flyt med domarna i år, sade Gais-tränaren Thomas Askebrand till TV4 Sport som strax innan Östersund fick en straff ville ha en till sitt lag.