Hämnden – efter fula efterslängen

Publicerad 2013-10-19

Sköld nickade Falkenberg mot allsvenskan

Falkenberg är mycket nära allsvenskan 2014.

Victor Sköld avgjorde prestigemötet, 2-1, med Varberg i matchens absolut sista minut.

Detta efter att själv ha blivit fult sparkad efter sitt första mål i matchen.

Falkenberg leder superettan med fem poäng ner till Gif Sundsvall på kvalplatsen, som dock har en match mindre spelad. Detta tack vare seriens skyttekung Victor Sköld.

”Klart man blir irriterad”

24-åringen gjorde sitt 18:e och 19:e mål för säsongen när han ordnade segern i prestigemötet med Varberg. Men det var inte bara glädje efter 1-0-målet i första halvleks sista minut.

Skölds målfirande avbröts av Varbergs Alexander Mellqvist som fällde ut benet när 24-åringen jublade.

– När jag ska fira sparkar han mig över benen. Då är det klart att man blir irriterad, säger Sköld i TV4 Sport.

– Men det var ett oerhört viktigt mål. Det var sista sekunden. Det är psykologiska mål vi får och då får vi övertaget.

”Ett klassmål”

Men skyttekungen tog sin revansch – på resultattavlan. Efter att Karl Söderström kvitterat för gästerna slog skyttekungen till igen. I matchen absolut sista minut, den fjärde tillagda, mötte Sköld ett inlägg och skarvade vackert in 2-1.

– Det var bara försöka få pannan på bollen. Med lite tur så går den in, säger Sköld.

– Det är ett klassmål av superettans skyttekung, säger experten Anders Andersson i TV4 Sport.

Ett viktigt mål som gör att Falkenberg, med två hela omgångar kvar av serien, leder jakten på allsvenskt spel.