Martens sköt Barcelona till CL-final med dubbla mål

Uppdaterad 2021-05-07 | Publicerad 2021-05-02

Första mötet slutade 1–1 och allt skulle avgöras i returmötet.

Då klev Lieke Martens fram som matchhjälte för sitt Barcelona, med två mål.

Efter 2–1-seger mot PSG är de nu klara för final i Champions League.

Barcelona tog greppet om matchen direkt. Efter bara sju minuter hade Lieke Martens gett hemmalaget ledningen. Och även om PSG lyckades reducera, kom de aldrig närmre än att Barcelona segrade med 2–1. Första mötet slutade 1–1 och Barcelona är vidare till final i Champions League, efter 3–2 över dubbelmötet.

Och de fick säkra avancemanget framför närmare 1000 personer, som hejade på dem rejält. En publik som inte heller behövde tackla ett enda underläge. Efter att Martens gjorde ett ledningsmål tidigt, så utökade hon själv ledningen efter en halvtimme spelad.

Läcker assist till 2–0

Den andra bollen var framspelad av Caroline Graham Hansen, som nästan serverade målet till Martens. Med en perfekt avvägd genomskärare från norskan behövde bollen bara en knuff för att gå i mål.

Då gick dock allvaret upp för PSG, som hittade fram till ett reduceringsmål nästan direkt. Men närmre kom de aldrig. Istället var det Barcelona som kom nära målet även i andra halvlek. Ett skott i stolpen, en ribbträff och en strålande räddning från PSG:s målvakt Christiane Endler stoppade Barcelona från att punktera matchen.

Men 2–1 stod sig på tavlan till matchens slut och Barcelona är i Champions League-final, för andra gången någonsin. Slutsignalen följdes av riktiga glädjescener, där Barcelona firade rejält, samtidigt som de tröstade ett ledset PSG.

I finalen väntar Chelsea, som slog ut Bayern München efter en rysare.

Lieke Martens firar 1–0 i semifinalen mot PSG.