Fakta 2/9

Degerfors IF – Mjällby AIF 0–0 (0–0)

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2007-09-02

Matchen:

Degerfors tog en välbehövlig poäng i bottenstriden då jumbon klarade 0-0 hemma mot Mjällby på Stora Valla.

Det var hemmalaget som var bättre under den första halvleken då man skapade klart många fler farligheter och var närmast ett ledningsmål. Men typiskt för en tabelljumbo ville det sig inte i de avgörande lägena, vilket märktes tydligast när Tobias Solberg i ett bra läge sköt bollen i ryggen på kollegan <b>Andreas Drugge</b> och chansen resulterade i en motståndarinspark.

Efter halvtid hade gästerna vänt på pannkakan och dominerade under den andra halvleken. Degerfors hängde inte med i svängarna när Mjällby satte fart på sitt passningsspel och Blekingelaget var oerhört farliga vid fasta situationer. Hemmalaget hade ett fint läge att avgöra matchen mot slutet men matchen slutade 0-0, rättvist sett till att båda lagen hade varsin halvlek.

Varningar , Degerfors: Jonas Bergman, Mano Garcia. Mjällby: Daniel Nilsson.

Domare: Michael Lerjéus.

Publik: 2 068 (på Stora Valla).

Degerfors IF:

Simon Nurme – Kalle Norrbin, Djordje Mrdjanin, Magnus Tappert, Markus Karlsson (46) – Henrik Berger, Andreas Holmberg, Tobias Solberg, Jonas Bergman – Mano Garcia, Andreas Drugge.

Avbytare: Tobias Hedberg (46).

Mjällby AIF:

Rickard Fransson – Daniel Ivanovski (83), Marcus Lindberg, Robin Cederberg, Tobias Johansson – Philip Jonasson (76), Johan Persson, Daniel Nilsson, Johan Svensson (83) – Erton Fejzullahu, Marcus Ekenberg.

Avbytare: Simon Sjöfors (76), David Löfqvist (83), Adam Berner (83).

Daniel Olausson, fotbollsverige.se

Ljungskile – Åtvidaberg 2–0 (0–0)

Matchen

Ljungskile tog i dag en mycket meriterande hemmaseger mot topplaget Åtvidaberg. På HA Bygg Arena segrade man rättvist med 2–0 efter mål av Jörgen Wålemark och Cedomir Zarkovic.

Ljungskile är i bra form nu och tack vare dagens seger klättrade man upp på andraplats i tabellen och en allsvensk plats nästa år hägrar.

Första halvleken slutade 0–0 och först i andra fick Ljungskile utdelning på sina chanser. Jörgen Wålemark satte 1–0 i 66:e minuten och på övertid spikades slutresultatet av Cedomir Zarkovic.

I nästa omgång möter Ljungskile Mjällby och Åtvidaberg ställs mot Bunkeflo.

Målen: 1–0 (66) Jörgen Wålemark (Edwin Phiri), 2–0 (90) Cedomir Zarkovic (Martin Smedberg).

Varningar: Ljungskile: Aleksandar Kitic, Richard Jansson, Goran Marinkovic. Åtvidaberg: Alexander Zaim.

Domare: Johnny Lundbäck.

Publik: 2182 (HA Bygg Arena)

Ljungskile: Nicklas Svensson – Edwin Phiri, Jon Stockhaus (58), Darko Matijevic, Richard Jansson – Cedomir Zarkovic, Alexandar Kitic, Anders Augustsson, Martin Smedberg – Jörgen Wålemark, Andreas Kristoffersson (79).

Avbytare: David Leinar (58), Goran Marinkovic (79).

Åtvidaberg: Henrik Gustavsson – Örjan Bäckstrand (77), Johan Niklasson, Per Karlsson, Jesper Arvidsson – Haris Radetinac (77), Martin Jönsson, Oscar Möller – Kristian Bergström, Mats Haglund, Pontus Karlsson (45).

Avbytare: Alexander Zaim (45), Blaise Mbemba (77), Emil Nilsson (77).