Skrällgänget

Uppdaterad 2018-08-08 | Publicerad 2008-07-22

Ljungskile slog till igen

LJUNGSKILE. Skrällgänget slår till igen. 2–1 mot AIK innebär årets tredje seger mot ett topplag.

–?Tar vi dem så ska vi ju kunna börja vinna mot lagen i botten också, säger målnickaren Niklas Löfgren.

Elfsborg, IFK Göteborg – och nu också AIK. Alla vet de hur det är att åka hem från Starke Arvid Arena med en förlust i bagaget.

–?Helt underbart. Vi gillar att möta lag som för spelet. Det öppnar upp och hjälper oss att kontra. Och det är vi ju rätt bra på, säger Niklas Löfgren.

Brände lägen

Anfallaren gjorde det mesta rätt i den första halvleken, förutom mål. Fyra heta lägen – resulterade bara i fyra brända.

–?Ja, lägena kunde jag ju inte klaga på. Jag var rädd att jag fått mina för dagen redan i paus, säger han.

I stället var det 29-åringen som kvitterade precis i inledningen av andra halvlek. Ett flackt inlägg från Pascal Kondaponi nickades in i öppet mål av Löfgren.

–?Oerhört skönt. Och ännu skönare när vi lyckades vinna på övertid.

Inhopparen Jörgen Wålemark hade varit på planen i fyra minuter när han fälldes av utrusande Nicklas Bergh.

–?Jag hade rört bollen en gång bara, och då höll jag på att spela fri en av deras killar. Så jag kände att det var på offensiv planhalva jag skulle vara, säger han.

Våra Zoomkameror visar att du var 1,7 meter offside.

–?Jaså? Det kändes absolut inte så. Jag gjorde en kringgående löpning och kom bakifrån. Det kändes helrätt i alla fall.

Fem raka förluster

Ljungskile hade, efter en lovande inledning av säsongen, fem förluster i rad. Niklas Löfgren kunde i går kväll i stället njuta.

–?Det har varit några riktigt tunga veckor nu på slutet. Vi har varit så nära i varje match, och sen ändå fallit på mållinjen. Men i dag blev det tvärtom. Men vi måste fortsätta så här. Det är tajt i botten.