Kvällens enda mål i de allsvenska matcherna kom ifrån Örebro.

– Vi gör en väldigt bra första halvlek, säger tränaren Sixten Boström.

Nykomlingarna Åtvidaberg började bra mot Örebro och lät dem inte skapa någonting.

– De är pigga. Spelar utan rädsla, analyserade Canal Plus-experten Jens Fjellström.

Men de orkade bara i en halvtimme.

Samuel Wowoah slog ett inlägg som rann förbi flera Åtvidabergsspelare och fram till Marcus Astvald som nickade in 1–0 till hemmalaget.

Dansk dynamit

Sju minuter senare låg Alejandro Bedoya bakom 2–0-målet. Han kunde ha tagit eget avslut men passade till Fredrik Nordback. Nordback blev glidtacklad men bollen hittade fram till danske Kim Olsen som sköt från distans.

Den andra halvleken fortsatte i samma tecken. Åtvidaberg var inte långt efter Örebro, men det var ändå närmare 3–0 till hemmalaget än reducering för nykomlingarna.

Men fler mål blev det inte.

– Två mål räcker idag. Det är en väldigt bra premiär för oss, säger en nöjd ÖSK-tränare.

Poänglöst alltså för återvändarna Åtvidaberg.

– Det blev lite stressat och ängsligt. Vi måste upp i prestation om det ska bli poäng i fortsättningen, säger Åtvidabergs Kristian Bergström till TT efter matchen.