”Något jag och Bosse tjafsar om hela tiden”

Av: Malin Wahlberg

Publicerad:
Uppdaterad:
Andersson och Berggren spanar ut över träningen.
Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN
Andersson och Berggren spanar ut över träningen.

Djurgården stoppade alla utgifter när coronapandemin bröt ut.

Men nu öppnar vd:n Henrik Berggren för nyförvärv.

– Det är något jag och Bosse håller på att tjafsa om hela tiden, säger han. 

Regerande mästarna sålde Marcus Danielson till kinesiska Dalian i slutet av februari. Planen var att ta in en ersättare men sedan slog coronapandemin till med full kraft. 

Om det blir något nyförvärv under säsongen är oklart. 

– Vi tycker vi har en bred och spännande trupp. Vi sålde en av allsvenskans bästa spelare och var aktiva i fönstret det var inget snack om det. Men när det kommer corona som ger så enorma konsekvenser så förändras hela världen och då får man ta ansvar för den situation vi är nu och spela med de gubbarna vi har, säger sportchefen Bosse Andersson. 

Så det kommer inte bli några värvningar? 

– Jag säger inte att det inte kommer bli några värvningar, men spelarköp eller omförhandlingar är inget vi har diskuterat de senaste tre månaderna. Vi kan inte göra spelarköp bara för kortsiktiga resultat.

”Klart det finns namn”

Djurgårdens vd Henrik Berggren säger dock att värvningsfrågan ständigt är aktuell. 

– Det är något jag och Bosse håller på att tjafsa om hela tiden. Nu fick vi ett förlängt transferfönster här i två veckor och det är klart att det kan finnas behov av någon enstaka spelare till oss. Men vår långsiktiga ekonomi väger tyngre. Men det är något vi får diskutera allra närmsta tiden, säger han och fortsätter: 

– Det är klart att det kan finnas behov av någon mittback efter som vi sålde Marcus Danielson väldigt sent innan pandemin bröt ut. Det var något vi tänkte ersätta då sedan satte vi bomstopp på alla utgifter i mars. Men det behovet kvarstår. 

Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN
Danielson har tränat med Djurgården.

Har ni några namn ni tittar på? 

– Det är klart att det finns namn, men vi får se hur transfermarknaden utvecklas. Det kan också öppna upp beroende på hur det ser ut ute i Europa, men det är lite för tidigt att säga nu.

”Får ställa frågan”

Danielson är just nu hemma i Sverige och tränar med Djurgården. Den kinesiska ligan hoppas kunna dra igång i juni, men uppgifter i kinesisk media har gjort gällande att utländska spelare kanske inte får komma in i landet förrän i oktober. 

– Marcus har varit med om en tuff situation och inte fått någon kanonstart på sin proffskarriär. Det enda vi fått tillåtelse till av klubben är att han får träna med oss. Sedan vet vi att ligan ska börja den 26 juni. Marcus är ju inte i Kina för att inte får vara där hur det ska lösa sig är i någon annans händer. Han är varmt välkommen att träna med oss varje dag, säger Bosse Andersson som är öppen för ett lån om möjligheten dyker upp. 

– Skulle det vara så att det blir fakta då får vi ställa den frågan. 

Men det är ingenting som diskuteras nu? 

– Nej, absolut inte.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.