Djurgårdens krav: Dra igång direkt

Av: Malin Wahlberg, Per Bohman

Publicerad:
Uppdaterad:

Enligt Sportbladets uppgifter råder det viss oenighet bland klubbarna om allsvenskan ska dra igång direkt den 14 juni. 

Men Djurgården är tydliga med var de står. 

– Det är bättre att vi kommer igång än att vi inte gör det, det är bara att acceptera, säger sportchefen Bosse Andersson. 

Under fredagen fick allsvenskan grönt ljus att dra igång säsongen den 14 juni. Men det är fortfarande oklart om det ska spelas träningsmatcher först eller om serien ska dra igång direkt. Enligt Sportbladets uppgifter delar frågan klubbarna, då somliga kan tänka sig att inleda med träningsmatcher i mitten av juni och därefter starta allsvenskan någon vecka senare.

Djurgården vill dock dra igång med tävlingsmatcher direkt. 

– Det är fakta att kan vi inte spela träningsmatcher och allsvenskan ska börja den 14 juni då börjar vi den 14 juni och då får vi förhålla oss till det. Det är en lång säsong som ska spelas på kort tid, det är bättre att vi kommer igång än att vi inte gör det. Det är bara att acceptera, säger sportchefen Bosse Andersson

1 av 2 | Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN
Fredrik Ulvestad på dagens träning.

Även spelarna i Djurgården vill dra igång med serien direkt.

– Jag tycker att man ska börja direkt utan träningsmatcher. Det säger jag mest för att det gått så lång tid och man har tränat så mycket så man vill bara att det ska börja. Jag fattar också att det hade varit bättre med några träningsmatcher, men det är lika för alla, säger Emir Kujovic.  

Fredrik Ulvestad håller med.

– Jag känner mig redo att köra igång direkt. De som kan det bättre får bestämma, men jag vill bara komma igång. Det har varit en jättekonstig försäsong med mycket osäkerhet så det är skönt att ha något att se fram emot. 

I eftermiddag ska de allsvenska klubbarna ha ett möte för att avgöra frågan.

Publicerad:

LÄS VIDARE